کنترل عمق بیهوشی بیمار در حین عمل جراحی برمبنای کنترلر PID مرتبه کسری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
  • کد COI اختصاصی: COMCONF05_782
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بهرامی

گروه کنترل،دانشکده فنی و مهندسی،واحد خمینی شهر،دانشگاه آزاد ا سلامی،اصفهان،ایران

محمدرضا یزدچی

استادیار گروه مهندسی پزشکی،دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران

سیدمحمد طباطبایی

استادیار گروه کنترل، دانشکده فنی و مهندسی،واحد خمینی شهر،دانشگاه آزاد ا سلامی،اصفهان،ایران

چکیده

ایجاد عمق بیهوشی مناسب، بیداری و ریکاوری سریع بیمار، همیشه از موضوعات مورد علاقه دست اندرکاران حرفه ی بیهوشی بوده است. در صورت غفلت از کنترل دقیق عمق بیهوشی، احتمال بروز حالاتی چون هشیاری ناخواسته در حین عمل جراحی و یا عدم بازگشت بیمار به هشیاری وجود دارد. به منظور پیشگیری از حوادث فوق، به کارگیری روش هایی هوشمند و مبتنی بر سیگنال های فیزیولوژیک بدن گزینه ای مناسب به شمار می آید. هدف اصلی داروهای هوشبری، اثرگذاری بر روی فعالیت سیناپسی نرون های سیستم اعصاب مرکزی می باشد که منشا اصلی تولید امواج مغزی و سیگنال الکتروانسفالوگرام است. لذا، در سال های اخیر توجه ویژه ای به پردازش سیگنال الکتروانسفالوگرام به منظور تخمین عمق بیهوشی شده است. هدف این است که با استفاده از کمترین مقدار دارو، عمق مطلوب بیهوشی در بیمار ایجاد گردد. در این مقاله، برای کنترل عمق بیهوشی و تعیین مقدار داروی تزریقی از دو کنترل کننده PID مرتبه کسری و کنترل کننده مرتبه کسری که مبنای طراحی آن روش سوم CRONE است استفاده گردیده و در پایان، نتایج به دست آمده با یکدیگر مقایسه شده است. مدل مورد استفاده در این مقاله تاکنون برای کنترل عمق بیهوشی با رویکرد کنترل کننده مرتبه کسری به کار نرفته است.

کلیدواژه ها

کنترل عمق بیهوشی، PID مرتبه کسری، شاخص BIS، نسل سوم کنترل کننده CRONE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.