طراحی و پیاده سازی بازی شطرنج با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
- کد COI اختصاصی: COMCONF05_728
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2971
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
استادیار گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده
در چند دهه گذشته همزمان با پیشرفت علم کامپیوتر، محققان این حوزه تلاش های بسیاری در حوزه هوش مصنوعی داشته اند. بعضی از این تلاش ها و تحقیقات در رابطه با طراحی هوش مصنوعی برای بازی شطرنج بوده است. بازی شطرنج کامپیوتری، اثباتی بر وجود ماشینی است که اعمال هوشمندانه ای را انجام میدهند. همچنین سادگی قوانین و وضعیت کاملا0شناخته شده دنیای بازی این برنامه از جمله دیگر دلایلی است که محققین این بازی را بعنوان موضوعی برای تحقیق در هوش مصنوعی برگزیدند. این مقاله به طراحی و پیاده سازی بازی شطرنج کامپیوتری پرداخته است. مراحل مختلف این پروژه عبارت بودند از طراحی کلی بازی و کلاس های مختلف آن، مشخص نمودن الگوریتم مورد نظر برای طراحی هوش مصنوعی بازی، طراحی ویوی بازی و پیاده سازی الگوریتم های مربوط به قسمت های مختلف با استفاده از زبان C# و محیط .Visual Studio اولین چالش این تحقیق انتخاب یک مدل و الگوی طراحی مناسب برای طراحی و پیاده سازی پروژه بود. بعد از انجام این کار طراحی کلاس های مختلف و پیاده سازی عناصر مختلف بازی شطرنج را شروع شد و قوانین و الگوریتم های موجود در بازی شطرنج را در پروژه شبیه سازی شدند. در این مرحله دو کاربر انسانی می توانستند به انجام بازی بپردازند. در نهایت، سخت ترین و مهمترین مرحله پیاده سازی که همان طراحی و برنامه نویسی هوش بازی بود چالش برانگیزترین قسمت پروژه است که در واقع موتور یک بازی شطرنج شناخته می شود. در این قسمت الگوریتم های هوش مصنوعی در رابطه با انتخاب و تصمیم گیری های کامپیوتر شبیه سازی و برنامه نویسی شده است. الگوریتم هوش مصنوعی به کار گرفته شده در این بازی، همان الگوریتم Min-Max معروف می باشد.کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، طراحی بازی هوشمند، درخت بازی، الگوریتم Min-Max، شطرنج کامپیوتریمقالات مرتبط جدید
- کاشت یون در نیمه رساناها: تاریخچه، فرایند، اثرات، کاربردها، چالش ها
- تخمین نفوذ مس در نوارهای لبه ای با استفاده از شبکه های عصبی عمیق
- آینده ی تولید غذا با اینترنت اشیاء
- پیشرفتهای نوین در یکپارچه سازی فرآیند دوقطبی در فناوری های میکروالکترونیک
- آخرین پیشرفتها در فناوری کاشت یون در سیلیکون کاربید و گالیوم نیترید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.