پارامترهای خورشیدی تاثیرگذار در زوایای نصب سلول های خورشیدی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
  • کد COI اختصاصی: COMCONF05_713
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعمیدالدین موسوی

آموزشکده فنی و حرفه ای سما زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، زنجان، ایران

محمدسپهر شهریاری

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان سما، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

در سال های اخیر دلایلی از قبیل افزایش تعداد تجهیزات الکتریکی، افزایش تقاضای مصرف برق در صنایع مختلف، انعطافپذیری انرژی الکتریکی نسبت به سایر انرژیها و تولید و توزیع آسان انرژی الکتریکی، تقاضا برای عرضه و مصرف این انرژی را روز به روز افزایش داده است. امروزه انرژی الکتریکی را انرژی برتر می نامند. مسایلی از قبیل عدم وجود امنیت کافی در مسیله ی دسترسی آسان به انرژی، کاهش ذخایر سوخت های فسیلی و ملاحظات جهانی درمورد حفظ محیط زیست سبب شده است، تا تلاشها برای تولید انرژی الکتریکی از منابع پاک و تجدیدپذیر افزایش یابد. خورشید از مهمترین منابع تولید انرژیهای تجدیدپذیر است. میزان انرژی تابیده شده به سطح کرهی زمین 18000 برابر بیشتر از مقدار متوسط انرژی مصرفی در جهان است و همچنین سهم سرانه ی هر نفر از انرژی خورشیدی معادل 20MW میباشد. امروزه سلولهای خورشیدی به علت کم نویز و کم آلاینده بودن، نداشتن قسمتهای دوار روز و متحرک، دارا بودن قابلیت اطمینان بالا و داشتن طول عمر زیاد بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و روز به به میزان تولید و نصب و استفاده از آنها افزوده میشود. در حال حاضر هزینهی طراحی و نصب سلولهای خورشیدی نسبتا0 بالا است. ولی سازندگان پیش بینی میکنند که در سالهای آتی این هزینه ها کاهش چشمگیری خواهد داشت. در مقاله ی حاضر نویسندگان تلاش کردهاند تا بصورت اجمالی فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر نحوه ی نصب سلول های خورشیدی را بررسی کنند. در این کار تحقیقاتی فاکتورهای مختلف از قبیل زاویای ظاهری خورشید در آسمان (زاویه ی آزیموت، زاویه ی میل، زاویه ی اوج و...) و دیگر پارامترهای خورشیدی (معادله ی زمانی، ضریب تصحیح زمانی و ...) و چگونگی تغییر آنها با عوامل مختلف محیطی (عرض و طول جغرافیایی محل، شماره ی ساعت روز، شماره روز سال و ... ) بررسی شده و چگونگی تعیین زوایای نصب سلول خورشیدی با این پارامترها شرح داده شده. در انتها این پارامترها برای شهر زنجان در طول یکسال محاسبه و ارایه شده است.

کلیدواژه ها

زاویه ی آزیموت، زاویه ی اوج، زاویه ی ارتفاع، زاویه ی میل،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.