یک روش نوین برای پنهان نگاری تصاویر با امنیت بالا مبتنی بر الگوریتم PSO و الگوریتم رمزنگاری متقارن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
  • کد COI اختصاصی: COMCONF05_692
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حیدری

گروه مهندسی کامپیوتر، واحداردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران کارشناس ارشد رشته مهندسی کامپیوتر-گرایش نرم افزار

کاظم زادحسین

گروه مهندسی کامپیوتر، واحداردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

امروزه روشهای زیادی برای ارسال امن اطلاعات در بستر فضای مجازی وجود دارد استفاده از روشهای پنهاننگاری با در نظر گرفتن تکنیک رمزنگاری میتواند کمک شایانی جهت ارسال و دریافت دادهها نماید به علاوه اینکه این تکنیک میتواند به گونهای ارسال شود که فقط افراد فرستنده و گیرنده قابلیت استخراج اطلاعات را داشته باشند و از طرفی قابلیت تغییر اصل داده به راحتی امکان پذیر نباشد. با این حال، هردو تکنیک رمزنگاری و پنهان نگاری، به تنهایی به اندازه کافی برای امنیت اطلاعات زیاد موثر نیستند، اما با ترکیب این دو روش میتوان محرمانگی و حفظ امنیت اطلاعات محرمانه را بسیار بهبود بخشید. برای عملیات پنهان نگاری در تصاویر دیجیتال روشهای متعددی ابداع شده است که شامل کار در حوزه مکان و یا فرکانس میباشد و هر یک دارای مزایا و معایب خاص خویش بوده و کاربرد ویژهای را دارا میباشد. بسیاری از روشهای موجود از روشهای رایج برای پنهان نگاری تصویر استفاده میکنند، که حملات برای شکستن پیام مخفی در این مورد مطرح میشود. در این مقاله به ارایه روش نوین جهت پنهان نگاری تصویر با امنیت بالا مبتنی بر الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) با استفاده از رمزنگاری متقارن پرداخته شده است. نتایج پیاده سازی نشان داده که استفاده از روش پیشنهادی، امنیت اطلاعات محرمانه را افزایش میدهد و همچنین کیفیت تصویر پنهان نگاری شده بالا بوده و مقاوم در برابر حملات است. تصویر پنهاننگاری بصورت بصری از تصویر میزبان متناظر با آن غیر قابل مشاهده است.

کلیدواژه ها

پنهان نگاری تصویر، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات، رمزنگاری متقارن، XOR، تصویر میزبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.