مدل سازی استخراج نظرات قیاسی با کاربست راهکارهای یادگیری ماشین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
  • کد COI اختصاصی: COMCONF05_565
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه یعقوبی الیزیی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات ، موسسه آموزش عالی مهرآستان ، گیلان ، ایران

فاطمه احمدی آبکناری

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور واحد رشت، ایران

چکیده

امروزه مطالعه نظرات کاربران در تصمیم گیری خرید محصولات و استفاده از خدمات برای مصرف کنندگان و همچنین ارتقاء محصولات و خدمات برای تولیدکنندگان در عرصه فضای رقابتی به یک فاکتور مهم تبدیل شده است. در این بین، مقایسه محصولات مشابه از سازندگان مختلف مورد توجه کاربران وب سایت های فروش کالا و خدمات است. از این رو نظرکاوی قیاسی به عنوان زیرشاخه ای از نظرکاوی به استخراج نظرات قیاسی، استخراج موجودیتهای قیاسی از جملات، بررسی قطب نظرات و سپس بازخورد نتایج این استخراج به تولیدکنندگان و کاربران توجه دارد. در این پژوهش به مدلسازی استخراج نظرات قیاسی با تکیه بر دیدگاه جدیدی در پیش پردازش و دسته بندی نظرات در قالب تشخیص نوع قیاس، خانواده قیاس، ویژگی مورد قیاس و قطب قیاس تمرکز شده است تا مجموعه داده پیش پردازش شده دارای ویژگی ادراک پذیری بیشتری بوده و مدل های اعمال شده بر آن قابل اتکاتر باشند. از این رو در ابتدا با بازخوانی نظرات ارایه شده در مورد گوشی های تلفن همراه به ساخت واژه نامه کلمات قیاسی و سپس انجام فرایند پیش پردازش و فرایند برچسب گذاری واژگان سخن پرداخته شد. سپس با اعمال روش های یادگیری ماشین شامل درخت تصمیم، استخراج قانون، شبکه عصبی و جنگل تصادفی تحت نرم افزار داده کاوی رپیدماینر به مقایسه کارایی این روش ها بر روی مجموعه داده پیش پردازش شده پرداخته شد که از این میان کارایی استناج قانون از سایر مدلها بیشتر و دارای دقت بالاتری تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

داده کاوی، نظرکاوی، نظرکاوی قیاسی، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.