ارایه رهیافتی نوین برای غلبه بر چالش محجوب شدگی در مسایل رهگیری وسایل نقلیه مبتنی بر الگوریتم ترکیبی فیلتر ذره وفقی و شیفت میانگین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
  • کد COI اختصاصی: COMCONF05_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جباری

دانشجوی دکتری مهندسی برق-گرایش مخابرات سیستم، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

میثم رییس دانایی

استادیار گروه مخابرات، دانشگاه جامع امام حسین(ع) تهران، ایران

چکیده

نظارت ترافیک یکی از مهمترین مباحث موجود در مدیریت و کنترل ترافیک به شمار میرود. از این رو، رهگیری وسایل نقلیه نقش مهمی را در نظارت ترافیک بر عهده داشته است چرا که از طریق آن اطلاعات مفیدی از موقعیت و رفتار وسیله نقلیه در هر لحظه زمان بدست می آید. یکی از بزرگترین چالشهای حوزه رهگیری مبتنی بر تصویر وسایل نقلیه، وجود پدیده محجوب شدگی است. در این مقاله برای آدرس دهی مناسب این معضل، یک رویکرد جدید مبتنی بر الگوریتم ترکیبی فیلتر ذره وفقی با روش شیفت میانگین (MS-APF) ارایه شده است. همچنین به دلیل مقاومت بالای هیستوگرام در برابر نویزها و اعوجاجهای تصویر نسبت به سایر ویژگیهای هدف، هیستوگرام رنگی هدف تحت عنوان مدل هدف در نظر گرفته میشود. اصلیترین نتیجهی این پژوهش نشان داد که استفاده از الگوریتم ترکیبی فیلتر ذره وفقی- شیفت میانگین با معیار هیستوگرام رنگی نه تنها میتواند به عنوان یک رهیافت مناسب برای حل مشکل محجوب شدگی باشد بلکه نسبت به روش فیلتر ذره وفقی تنها دقت بیشتری را در تخمین موقعیت هدف دارد. همچنین نتایج شبیه سازی نشان میدهد که الگوریتم جدید ارایه شده در این پژوهش برای مقایسه دو هیستوگرام رنگی جهت وزن دهی ذرات کاندیدهدف، قادر است زمان پردازش را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد. این الگوریتم با مقایسه ی متناظر هیستوگرامهای سه رنگ اصلی با استفاده از معیار باتاچاریا قادر به پالایش ذرات کاندیدهدف است.

کلیدواژه ها

رهگیری وسیله نقلیه، فیلتر ذره وفقی، محجوب شدگی، شیفت میانگین، هیستوگرام رنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.