معنا درمانی راهکاری در جهت حرکت به سوی سالمندی موفق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای توسعه علوم پرستاری و مامایی با محوریت خدمات مراقبتی جامعه نگر
  • کد COI اختصاصی: CCSCO01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا کریمی

دانشجوی کارشناسی پرستاری،مرکزتحقیقات توسعه علوم پزستاری ومامایی،واحدنجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد،ایران

راضیه امینی

مرکزتحقیقات توسعه علوم پزستاری ومامایی،واحدنجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد،ایران . دانشجوی دکتری پرستاری،دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی،تهران

چکیده

مطالعات جمعیت شناسان نشان می دهد، ایران در آستانه ورود به جمعیت سالمندی است و تا سال 1405 جمعیت سالمند کشور بیش از 96درصد رشد خواهد داشت و تعداد سالمندان از حدود پنج به حدود 10میلیون نفر افزایش خواهد یافت.با توجه به این آمار، توجه به این گروه سنی اجتناب ناپذیر است،درنظرگرفتن و برنامه ریزی برای برآوردن نیازها و بهبود کیفیت زندگی سالمندان ضروری به نظر می رسد.در بحث سالمندی موفق اغلب اولویت دیدگاه ها به سمت مفاهیم پزشکی و اهداف بالینی می رود. حال آن که جنبه های اجتماعی و تعاملات در حداقل توجه در این مبحث قرار می گیرند. پیری فعال در راستای تسهیل حقوق افراد مسن سالم برای حفظ سلامتی ،کاهش هزینه های بهداشت و مراقبت های اجتماعی، ادامه کار در طول زمان ،کاهش هزینه های بازنشستگی و نیز مشارکت در زندگی اجتماعی و سیاسی است. مشکل امروز انسان ها لذت نبردن از کارهایی است که انجام می دهند. افراد نمی توانند به کارهایی که می کنند معنا ببخشند. درست مشابه اینکه غذا می خورند و نیازهای فیزیولوژیک خود را ارضا می کنند، اما از این عمل چندان لذت نمی برند. بسیاری از موقعیت های کنونی زندگی چنین هستند. آنچه باعث پایین بودن سطح بهره وری است، معنانبخشیدن به زندگی است. بدون شک این مسیله در سالمندان بیشتر از سایر دوره های رشد انسان مشاهده می شود.روش کار این مطالعه با هدف روشن سازی جایگاه معنا درمانی در ایجاد یک سالمندی موفق صورت گرفته است. مطالب خلاصه ای از یافته های به دست آمده از بررسی ها در این زمینه می باشد. مقالات مورد مطالعه از سایت ها و پایگاه های معتبر علمی هم چون sid، springer، pummed,google scholar,science direct می باشد و نتایج در قالب یک گزارش ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.