غریبه ای در سرزمین غریب نگاهی به زندگی و آثار علمی تخیلی نویس هاین لاین

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی خلاقیت شناسی،TRIZ ومهندسی ومدیریت نوآوری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIC02_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حاج زمان

شیرین سادات صفوی

چکیده

رابرت آنسون هاین لاین، یکی از موثرترین و در آن زمان، یکی از بحث انگیزترین نویسندگان علمی تخیلی سخت بوده است. هاین لاین در طول عمر خود 32 داستان، 59 داستان کوتاه و 16 مجموعه داستان منتشر کرد. وی همچنین یک بار مجموعه ای منتخب از داستانهای علمی تخیلی سایر نویسندگان را گرد آوری کرد. چهارمجموعه داستان سه کتاب غیر علمی تخیلی و دو مجموعه شعر از او نیز بعد از مرگش به چاپ رسید برای سالهای هاین لاین در کنار ایزاک آسیموف و آرتور سی کلارک در کنار هم مثلث بزرگ علمی تخیلی نویسی به شمار می رفتند. هاین لاین چهار بار جایزه ی هوگو را برای داستان های تازه چاپ خود به دست آورد. همچنین سه داستان او پنجاه سال بعد از چاپ، جایزه ی ریتروهوگو را تصاحب کردند. او جایزه استاد بزرگ را که انجمن نویسندگان علمی تخیلی آمریکا اعطا می کرد نیز به دست آور. او عقاید ومواردی را به همراه علمی تخیلی وارد دنیای نویسندگی کرد که این هنر را بسیار زیباتر از گذشته کرد. اولین کسی بود که علمی تخیلی سخت را زمینه کار خود قرار داد و با استفاده از معلومات خود در زمینه ی مهندسی، شاخه ی علمی تخیلی سخت را به شکوفایی رساند. هاین لاین بنیانگذار زیر سبک علمی تخیلی نظامی و از مهمترین نویسندگان زیرسبک علمی تخیلی اجتماعی است. از مهمترین عناصر داستانهای او می توان به فردگرایی، آزادی خواهی، مذهب و عشق جسمی و ذهنی اشاره کرد وجه شاخص آثار هاین لاین تمایلش به نظامی گری است. این مقاله ضمن بررسی زندگی و تأثیرات نوشته های هاین لاین درگونه علمی تخیلی، به تفصیل آثار و نوشته های او را مورد بررسی قرار می دهد.

کلیدواژه ها

هاین لاین، علمی تخیلی، جایزه هوگو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.