بررسی موفقیت پیوند جوانه چوبی یا قاشی Chip budding روی سه رقم سوزنی برگ زینتی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_681
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 466
نویسندگان
دانشجوی دکترای علوم باغبانی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، تهران
استاد گروه علوم باغبانی، دانشگاه بوعلی، همدان
چکیده
سوزنی برگان زینتی در اشکال و رنگ های متنوع جزو درختان و درختچه هایی هستند که در طراحی فضای سبز جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده اند. از طریق جنسی و غیرجنسی (رویشی) قابل تکثیر هستند ولی برای حفظ صفات مطلوب و ویژگی های گیاه مادری از طریق رویشی تکثیر می شوند. در این پژوهش از پیوند قاشی برای سه رقم سوزنی برگ با ارزش و کمیاب استفاده شد. سه گونه سوزنی برگ نویل آبی هوپسی، سدروس اطلس آبی و نراد کرهای برگ فر در دو زمان 25 بهمن و 20 اسفند روی پایه های بذری همین گیاهان در سال 90 پیوند شدند. پیوندک ها از جوانه های جانبی شاخه های یکساله تهیه و روی پایه های بذری خودشان پیوند شدند. میزان موفقیت پیوند، رشد پیوندک ها و در نهایت میزان مقاومت پایه نسبت به سربرداری و هرس شدید تا پایان فصل رشد مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین موفقیت پیوند در بین این سه رقم مربوط به سدروس اطلس آبی بود که حداکثر گیرایی پیوند و حداقل خشکیدگی پایه را نشان داد. اختلاف معنی داری بین پیوند نویل در مقایسه با سدروس و نراد وجود داشت و حداقل گیرایی پیوند و بیشترین پایه های خشکیده مربوط به نویل بود. بین حداقل و حداکثر ارتفاع پیوندک ها تفاوت معنی داری مشاهده شد ولی تاثیر زمان انجام پیوند چندان بارز نبودکلیدواژه ها
پیوند قاشی، سدروس، نراد، نویل، زمان پیوند، روش پیوندمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.