بررسی خصوصیات کیفی سه ژنوتیپ ریحان در زمان برداشت و دوران نگهداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه بخردی

دکتری فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.

مجتبی دلشاد

دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.

عبدالکرییم کاشی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.

مصباح بابالار

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.

چکیده

ریحان از مهمترین سبزی های علفی و معطر در جهان است که به سبب دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی و اسانس،کشت و کار و مصرف آن روز به روز در حال افزایش است. با توجه به کمبود آب که از مهمترین چالش های تولید محصولات کشاورزی در سال های اخیر می باشد و همچنین به سبب فساد پذیری و ماندگاری بسیار پایین ریحان این تحقیق به منظور بهینه سازی تولید و افزایش خصوصیات کیفی دو توده ریحان ایرانی و رقم ژنووس در زمان برداشت و در طول دوران نگهداری انجام گرفت و اثر تنش کم آبی 25و50 کاهش آبیاری و تیمار شاهد به منظور ارزیابی تولید زی توده، خصوصیات رویشی و کیفی توده سبز و بنفش ایرانی و رقم ژنووس در زمان برداشت و در طول دوران نگهداری بررسی گردید، در این آزمایش ریحان ها درجعبه های پلی پروپیلن بسته بندی گردیدند و در دمای 12 درجه سانتی گراد نگهداری شدند به طور کلی عملکرد با افزایش تنش کم آبی کاهش یافت و بالاترین عملکرد در تیمار شاهد وکمترین درتیمار 50 درصد کاهش آبیاری مشاهده شد. نتایج حاصل از ارزیابی حسی تفاوت معنی داری را بین تیمارهای آبیاری در هیچ کدام از ژنوتیپ ها در زمان برداشت و پس از برداشت نشان نداد ولی ترکیبات فنولی با افزایش تنش کم آبی افزایش یافتند، نتایج این تحقیق نشان داد که. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که با اعمال تنش های ملایم و لزوم توجه به نگهداری پس از برداشت می توان بدون کاهش معنی دار در عملکرد باعث افزایش کیفیت ریحان های تولیدی گردید.

کلیدواژه ها

تنش کم آبی، بسته بندی، نگهداری پس از برداشت و ترکیبات فنولیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.