سال انتشار: 1394
محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
کد COI مقاله: BAGHBANI09_306
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 258
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی فیتوشیمیایی گونه های مریم گلی بومی ایران از نظر مقدار تریترپنوییدهای ضد سرطان
چکیده مقاله:
جنس مریم گلی Salvia L یکی از بزرگترین جنس های تیره نعناعیان Lamiaceae میباشد که 58 گونه آن بومی ایران است. گونه های مریم گلی از نظر فیتوشیمیایی دارای طیف گسترده ای از انواع متابولیت های ثانویه از جمله ترپنوییدها و مشتقات فنولی میباشند. تریترپنوییدهای پنج حلقه ای شامل بتولینیک اسید Betulinic acidواولیانولیک اسید Oleanolic acid و اورسولیک اسید Ursolic acid از انواع ترپنوییدهایی هستند که وجود آنها در برخی از گونه های جنس مریم گلی گزارش شده است. اخیرا اثرات ضد سرطانی قابل ملاحظه ای برای این ترکیبات عنوان شده است. در این پژوهش، مقدار این تریترپنوییدها، در 22 گونه مریم گلی بومی ایران با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارکرد بالا HPLC مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان بتولینیک اسید 3/13 میلی گرم بر گرم وزن خشک و اولیانولیک اسید 1/96 میلی گرم بر گرم وزن خشک در اندام هوایی گونه ی Salvia multicaulis Vahl وجود دارد. اندام هوایی گونه ی کاشته شده مریم گلی دارویی S. officinalis L حاوی بیشترین مقدار اورسولیک اسید 4/35 میلی گرم بر گرم وزن خشک در مقایسه با گونه های بومی ایران بود گونه ی S. multicaulis بعد از مریم گلی دارویی، حاوی بیشترین مقدار اورسولیک اسید 3/72 میلی گرم بر گرم وزن خشک میباشد. نتایج این مطالعه نشان داد که گونه ی S. multicaulis به علت توان بالا در تولید و تجمع سازی تری ترپنوییدهای ضد سرطان میتواند به عنوان یک گونه شاخص دارویی در برنامه های اصلاحی و زیست فناوری برای تولید این ترکیبات دارویی ارزشمند مورد توجه قرار گیرد
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا BAGHBANI09_306 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/724507/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عبداللهی قهی، هدی و میر جلیلی، محمد حسین و سنبلی، علی و نژاد ابراهیمی، صمد،1394،ارزیابی فیتوشیمیایی گونه های مریم گلی بومی ایران از نظر مقدار تریترپنوییدهای ضد سرطان،نهمین کنگره علوم باغبانی ایران،اهواز،https://civilica.com/doc/724507
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، عبداللهی قهی، هدی؛ محمد حسین میر جلیلی و علی سنبلی و صمد نژاد ابراهیمی)
برای بار دوم به بعد: (1394، عبداللهی قهی؛ میر جلیلی و سنبلی و نژاد ابراهیمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی نانو اثر فیبرهای سیلیکاتی برخواص مکانیکی کامپوزیتهای دندانی
- تهیه و بررسی سامانه ی آهسته رهش داروی ریواستیگمین بر پایه ی میکروذرات پلیمری کیتوسان
- بررسی اثر سمیت سلولی عصاره اتانولی Cyperus iria بر روی رده سلول های سرطانی دهانه رحم (MCF-7) پس از 72 ساعت انکوباسیون
- نانو حامل های نوین لیپوزومی جهت رسانش دارو و ژن در پزشکی
- سنتز و بررسی هیدروژل پلی اکریل آمید/ پلی وینیل الکل حاوی نانوکلی برای کنترل تولید آب اضافی در مخزن نفت
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی هیبریدهای جدید مونوژرم چغندرقند در شرایط تنش خشکی
- شناسایی فاکتورهای رونویسی موثر در پاسخ به بیمارگرهای قارچی گندم با استفاده از فراواکاوی داده های ریزآرایه
- تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های یولاف زراعی .Avena satvina L در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ایجاد کلکسیون هسته ژرم پلاسم جو (Hordeum vulgare) بومی ایران در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ارزیابی تنوع صفات زراعی در نمونه های ژنتیکی بومی نخود تیپ دسی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.