اثر سن پایه و برش زیر محل پیوند بر گیرایی و تشکیل کالوس گردوی ایرانی Juglans regia L پیوند شده با روش T

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فایزه قمری حسابی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی،دانشگاه شاهد،تهران.

یاور شرفی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی،دانشگاه شاهد،تهران.

وازگین گریگوریان

استاد سابق گروه علوم باغبانی،دانشگاه تبریز،تبریز.

چکیده

پیوند روش مناسبی برای تکثیر گردوی ایرانی Juglans regia L می باشد، اما موفقیت پیوند گردو به علت وجود مواد فنلی در شیره ی آوندی اندک است. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر برش زیر محل پیوند تی بر میزان موفقیت پیوند در پایه های دو و سه ساله انجام شد. این پژوهش تحت شرایط مزرعه اجرا شد. این پژوهش در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک-های کامل تصادفی با سه تکرار و در هر تکرار هفت نمونه انجام شد. فاکتور اول فاکتور اول سن پایه گردو شامل دو سطح (پایه دوساله و پایه سه ساله)، فاکتور دوم برش زیر محل پیوند شامل دو سطح (با برش و بدون برش) بود. درصد تشکیل کالوس و گیرایی اولیه ی پیوند در این تحقیق بررسی شد. نتایج نشان داد که ایجاد برش در پایه های دو ساله تاثیر مثبتی بر تشکیل کالوس و گیرایی اولیه ندارد. از نظر درصد گیرایی، تفاوت معنی داری در تیمار برش و عدم برش در پایه های سه ساله مشاهده نشد و این پایه ها در هر دو تیمار 100 درصد گیرایی اولیه داشتند، اما ایجاد برش در پایه های سه ساله باعث افزایش تشکیل کالوس 90/57 درصد شد که گیرایی بیشتر این پایه ها نسبت به پایه های دوساله در تیمار برش را می توان به این امر نسبت داد، بنابراین می توان ایجاد برش در زیر محل پیوند را روش مناسبی برای بهبود موفقیت پیوند گردو در پایه های سه ساله پیشنهاد کرد

کلیدواژه ها

برش زیر محل پیوند، پیوند تی، گردوی ایرانی Juglans regia L

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.