نقش خلاقیت و نوآوری در رشد اقتصادی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی خلاقیت شناسی،TRIZ ومهندسی ومدیریت نوآوری ایران
- کد COI اختصاصی: ICIC02_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6534
نویسندگان
استادیار دانشکده اقتصاد مدیریت و حسابداری و مدیر گروه اقتصاد، دانشگاه
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه یزد
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه یزد
چکیده
در دوران کنونی رشد اقتصادی نه در داشتن منابع مالی فراوان و یا منابع طبیعی خدادادی، بلکه در گرو داشتن مغزهایی پویا است. اقتصاد عمر حاضر که واژه دانش را در کنار نام خود یدک می کشد، هرچند از بازوی نیروی کار و نیروی مرموز سرمایه های پولی استفاده می برد، اما قدرت خود را از ذهن افرادی می گیرد که یاد گرفته اند چطور دست به آفرینش ذهنی بزنند. خلاقیت به عنوان سنگ بنای نوآوری و نوآوری به عنوان پیش فرض رشد اقتصادی نه به صورت مفاهیم جداگانه بلکه به صورت ارکان یک سیستم در کنار یکدیگر نتایج مطلوب یک اقتصاد پویا را رقم می زنند. در این میان بسیاری از مفاهیم دیگر نیز در کنار آنها قرار می گیرند. استعداد ذاتی افراد، حمایت های مالی و عاطفی، فرهنگ، کارآفرینی و ... اجزاء یک سیستم یکپارچه هستند که در طی یک فرایند آنچه در ذهن افراد می گذرد را تبدیل به چیزهایی می کنند که در نهایت شکوفایی اقتصادی را رقم می زند. در این مقاله سعی داریم با یک دید سیستمی به تشریح فرایند فوق الذکر پرداخته و ضمن برشمردن نقش هر یک از اجزاء سیستم به توضیح چگونگی عملکرد کلی سیستم بپردازیم. دیدگاه سیستمی به برنامه ریزان و مسئولین کمک خواهد کرد تا با یک نگاه جامع به فرایند به ثمر نشستم یک ایده خام در قالب یک محصول یا خدمت نگاه کنند، نه به یک مرحله مجزا که به تنهایی نخواهد توانست به خروجی مطلوب بینجامد. برنامه ریزی های کلان تنها با این دیدگاه خواهند توانست ضمن استفاده حداکثری از منابع محدود به بهترین خروجی بینجامد.کلیدواژه ها
خلاقیت، نوآوری، اقتصاد دانش محور، رشد اقتصادیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.