بررسی نقش و کاربرد مصالح هوشمند در نمای بناهای امروزی در راستای معماری پایدار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
- کد COI اختصاصی: AUITM01_358
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 425
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر، ایران
استاد گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر ، ایران
چکیده
هنر و معماری هر سرزمین نیز به دنبال تغییرات موجود در آن، به تناسب تغییر خواهد کرد. امروزه با توجه به قوانین شهرسازی ومعماری، رابطه دیالکتیک بنا با محیط پیرامون ، از طریق ساختمان مورد توجه قرار میگیرد، به طوریکه رفتارمتفاوتی با عواملطبیعی و مصنوعی داشته و این امر سبب تغییر نگرش در حوزه طراحی ساختمان گشته است. از جهت دیگر مسایل موجودپیرامون فنآوری های نوین ساخت در حوزه ی معماری و شهرسازی حاکی از آن است که بجز نکات فنی و اجرایی راهکارهایمعماری جهت بهبود شرایط زیستی نمای ساختمانها بایستی سعی گردد پیرامون فرهنگ سازی اینگونه راهکارهای نوین هم بینمتولیان ساخت مانند طراحان و هم متقاضیان ساختمان ها بیشتر توجه گردد. انتخاب مصالح برای استفاده در معماری، همیشه برپایه انواع زیادی از معیارهای مختلف پایه ریزی شده است. عملکرد و هزینه نقش آشکاری در این انتخاب دارند اما انتخاب نهاییاغلب بر اساس ظاهر و سیما، زیبایی، سهولت ساخت و ساز با توجه به مهارت نیروی انسانی، دسترسی محلی یا منطقه ای، بعلاوهمصالحی که در ساختمان های موجود در آن نزدیکی استفاده شده اند صورت می گیرد. در این مقاله به معرفی مصالح هوشمند نماپرداخته شده و عملکرد هر یک به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته و این نتیجه حاصل می گردد که استفاده از فناوری هایی از ایندست، نیاز به انرژی کمتر و استفاده کمتر از مواد شوینده و شیمیایی دارند و خود گامی در جهت تحقق اهداف معماری پایداروپایداری زیست محیطی خواهد بود.کلیدواژه ها
مصالح هوشمند،معماری، ساختمان، پایداریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.