عوامل تاثیرگذار در آسیب پذیری کالبدی بافت های تاریخی (نمونه موردی: بافت تاریخی شهر ملایر)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
- کد COI اختصاصی: AUITM01_330
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 625
نویسندگان
عضو هییت علمی ،گزوه معماری، ملایز ، ایزان
پژوهشگر کارشناسی ارشد، رشته معماری، ملایر، ایران
چکیده
شهر ملایر دارای بافت تاریخی بوده که در گذشته متناسب با نیازها و امکانات زمان خود شکل گرفته است. با بالارفتن نیازهای ساکنین آن درآمد فعلی جوابگوی توقعات شهروندان نیست. ساکنینش برای افزایش سطح درآمد و تامین آسایش و استفاده بیشتر از امکانات شهری اقدام به ساخت و ساز نموده و یا مجبور به ترک محل سکونت خود در (بافت تاریخی) شده اند با از دست رفتن مالکین اصلی، و جایگزینی افراد جدید در ساختمان های تازه ساز دیگر ساکنین جدید خود را مقید به حفظ و نگهداری از بافت نمی دانند و ندانسته و به صورت ناآگاهانه موجب آسیب به بافت تاریخی که در آن سکونت دارند می شوند. آسیب شناسی و مرمت بافت تاریخی شهر یکی از مسایل مهم شهرسازی به ویژه کلان شهرها و شهرهای درحال توسعه است. در این مقاله سعی گردیده با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای و اسناد و همچنین مطالعات میدانی به راهکارهایی در این زمینه اشاره گردد. نتایج نشان می دهد که عامل اقتصادی از مهمترین تاثیرات در تغییر شکل بافت تاریخی این شهر می باشد.کلیدواژه ها
بافت تاریخی، آسیب، مرمت، قانونمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.