تاثیر مفهوم شفافیت در درک معنوی معماری اسلامی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
- کد COI اختصاصی: AUITM01_314
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 442
نویسندگان
مربی و عضو هییت علمی گروه معماری، دانشگاه پیام نور واحد پرند
چکیده
تفاوت های عمیقی که در دوره های مختلف تاریخی بین سبک ها و اعتقادات فرهنگی وجود داشته باعث ایجاد طرز تفکرات و برداشت های گوناگون از برخی مفاهیم شده است. یکی از این مفاهیم، حقیقت و نحوه درک آن می باشد. نحوه درک حقایق به چگونگی شناخت محیط پیرامون ونحوه برقراری ارتباط با آن بستگی دارد. محیط علاوه بر عناصر کالبدی شامل پیام ها، معانی و رموزی است که انسان ها بر اساس نقش ها، توقعات، انگیزه ها و دیگر عوامل، آن را رمزگشایی و ادراک می کنند.تعامل و ارتباط متقابل عامل مهمی در هماهنگی فرد با محیط اطراف بوده و تاثیر بسزایی در نحوه درک واقعیات و شناخت مفاهیم خواهد داشت. اندیشه و فلسفه همانند روح زمان و معماری همچون کالبد زمان به صورت مجسم می باشد، معماری همچون تفکر و ذهنیت جاری در زمان حال بوده که به صورت فضا تجسم پیدا کرده است و مدام در حال تکامل می باشد. اگر اندیشه و تفکر تعبیر کند معماری هم تغییر می کند. در این مقاله سعی شده که با رویکردی حقیقت گرایانه ابتدا مفاهیمی همچون مکان، زمان و حرکت از مختصات اصلی شکل گیری فضا می باشند مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت با طرح موضوع شفافیت به بیان ویژگی های کلی ونهان در هنر ومعماری اسلامی پرداخته تا از طریق بازنمایی انتزاعی حرکت، بتوان تجلی یافتن بن مایه های معماری همچون نور، ماده و زمان را در قالب حقیقی مطلق در لایه های مختلف فضایی ملاحظه نمود.کلیدواژه ها
مکان، زمان، حرکت، شفافیت، حقیقت، معماریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.