مکان یابی پارکینگ های عمومی در بخش مزکزی تجاری کلان شهر همدان با GIS و تکنیک AHP استفاده از مدل
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
- کد COI اختصاصی: AUITM01_296
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 321
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
دانشجوی کارنشاسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود
چکیده
با رشد شهرنشینی و گسترش شهرها، مشکلات عدیده ای در محیط شهری بوجود می آید که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و راه حل های مناسب و اجرایی برای آنها درنظر گرفته شود. مسایلی از قبیل: ترافیک، افزایش سریع جمعیت، آلودگی هوا و محیط زیست، مشکلات حمل ونقل و ... از جمله مسایل و مشکلاتی که انسان با رشد جمعیت، شهری، در محیط شهری با آنها روبه رواست، مشکل ترافیک، پارکینگ و مکان یابی آنها است. بروز این مشکلات عاملی شده تا مسیولین و متخصصان شهری را بر آن دارد که با استفاده از ابزار مختلف به حل هرچه سریع تر این مسایل همت گمارند. از جمله ابزاری که می تواند کمک بسیار زیادی به مکان یابی پارکینگ های شهری کند. رایانه و استفاده از سیستم اطلاعات است. (GIS جغرافیایی) استفاده نمود. به طوری که SDSS برای این منظور می توان از یک سیستم پیشتیبان تصمیم گیری مکانی با GIS در این سیستم، سیستم های تصمیم گیری چند معیاری و سیستم های اطلاعات جغرافیایی یکدیگر تلفیق می شوند. با توجه به این مهم که انتخاب محل پارکینگ شهری نیازمند بررسی از جهات مختلف است و معیارهای مختلفی باید در آن مورد بررسی قرار گیرد. سیستم پشتیبان تصمیم گیری مکانی این توانایی را دارد که مکان (AHP) با استفاده از سیستم تصمیم گیری چند معیاری مانند روش (SDSS) یابی پارکینگ شهری را با معیارهای مختلف به صورت هم زمان مورد بررسی قرار دهد و ضرورت و اهمیت آنها را تعیین کند. در این مقاله با درنظر گرفتن مهمترین معیارها جهت مکان یابی پارکینگ شهری با برای محدوده رینگ GIS استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و تلفیق لایه های وزن دهی شده در محیط مرکزی شهر همدان (حد فاصل بین رینگ اول و دوم)، پهنه های مناسب برای احداث پارکینگ شهری مکان یابی شد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.