رهیافت هایی برای تامین مالی دانشگاههای دولتی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه نظام تامین مالی در ایران
- کد COI اختصاصی: IRFINANCE01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1621
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی
چکیده
مهمترین اهداف دانشگاهها ارائۀ خدمات آموزشی و پژوهشی به جامعه است همچنین وظیفۀ افزودن بر سرمایه های انسانی هر جامعه ای را دانشگاهها به عهده دارند. بدیهی است چنانچه دانشگاهها از اعتبارات مالی کافی برای تحقق اهداف خود برخوردار نباشند در انجام وظایف خود با مشکل مواجه می شوند و نمی توانند به طور صحیح درجهت چرخۀ توسعۀ اقتصادی کشور عمل کنند. لذا تأمین اعتبارات مالی مکفی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی دانشگاههاست. درنیمۀ قرن دوم قرن بیستم، از امواج خروشان اولیۀ تأمین منابع دولتی برای بخش آموزش عالی کاسته شد. دولتهای بیشتر کشورها هم از حمایتشان از این بخش کاسته اند و هم بر خواسته های خود از آن افزوده اند. دولتها مؤسسات آموزش عالی را برای پاسخگویی وانعطاف بیشتر در برابر نیازهای رو به تحول اقتصادی و اجتماعی و نیز توجه به فعالیتهای خودشان تحت فشار فزاینده ای قرارداده اند. این وضعیت، اعمال ساختارهای مدیریتی و شیوه های تامین مالی و تخصیص دقیق تری را در مؤسسات آموزش عالی اجتناب ناپذیر ساخته است. دراین مقاله موضوع تامین ملی دانشگاهها از طریق ارسال پرسشنامه و گردآوری نظر روسای دانشگاهها و نیز مصاحبه حضوری با صاحبنظران بررسی شده است از جمله این موارد می توان اشاره کرد: واگذاری بخشی از اختیارات هیات امنا به روسای دانشگاهها، تبیین دقیق بند الف ماده 49 قانون برنامه چهارم توسعه و تعیین حوزه مسئولیت ارگانهای مختلف، تعیین قیمت تمام شده خدمات آموزشی و پژوهشی دانشگاهها توسط خودآنان، انتخاب حداقل یک نفر از اعضای هیات امنای دانشگاهها ازمیان مدیران بخش صنعت، تشویق دانشگاههای که درآمد اختصاصی بیشتری کسب می کنند، برگزاری کارگاههای آموزشی اقتصاد آموزش عالی و تخصیص بهینه بودجه برای روسای دانشگاهها و....کلیدواژه ها
تامین مالی، روسای دانشگاهها، روشهای کسب درآمد در آموزش عالی، بودجه آموزش عالی، درآمد اختصاصی دانشگاههامقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.