معیارها و انذیشه های طراحی معماری بناهای آرامگاهی (آرامگاه بوعلی سینا و نادر شاه افشار) از نظرگاه هوشنگ سیحون
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
- کد COI اختصاصی: AUITM01_235
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2225
نویسندگان
استادیار، گروه معماری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر
چکیده
اصولا بناهای یادبود که خاطره افراد برجسته و با شخصیت را زنده می دارد همیشه در میان مردم جهان بوده و هست، و یک نوع قدردانی از گذشتگان و تشویق برای آیندگان در آن کار نهفته است، وجود این گونه بناها یک سند تاریخی بر وجود این شخصیت ها و برنامه و تاریخشان است، می توان گفت که تاثیر یکپارچه فرهنگ ایرانی در دوره های مختلف یکی از دلایل این تداوم سنت هاست. اهمیت معماری آرامگاهی مرهون ارتباط تنگاتنگ با فرهنگ عامه است. این گونه معماری ارتباط مستقیم با جهان بینی ایدیولوژی و اقتصاد جامعه خود دارد. توجه به معماری آرامگاهی را می توان معلول دو عامل: حب ذات و اعتقاد به جهان بعد از مرگو در دوره های بعد ارادت و علاقه دوستداران شخص متوفی دانست. در مورد ارادت و علاقه شخص متوفی هیچ سنت آرامگاهی را همچون ایران نمی توان یافت که از چنین عمر دراز و مقبولیت عامه برخوردار باشد که همچنان بعد از سالیان دراز پابرجاست. در این خصوص می توان بنای آرامگاه بوعلی در همدان و نیز آرامگاه نادرشاه افشار را از زبان استاد سیحون با بررسی اندیشه های ایشان، علت، طرز تفکر و نحوه ساخت این بناها، یاد نمود. در این مقاله سعی شده است تا با روش بررسی تطبیقی نقش و تاثیر این فرهنگ کهن، در طراحی های آرامگاه بوعلی سینای همدان و نیز مقبره نادرشاه با توجه به تاریخ بناهای آرامگاهی در ایران مورد بررسی و پژوهش قرار بدهیم.کلیدواژه ها
اندیشه های طراحی، معماری آرامگاهی، آرامگاه بوعلی، مقبره نادرشاه، هوشنگ سیحونمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.