بررسی آتریوم به عنوان نماد معماری پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
  • کد COI اختصاصی: AUITM01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین بهمنی

گروه معماری، پردیس علوم و تحقیقات کردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

محمد آزاداحمدی

گروه معماری، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

چکیده

کمبود سوخت های فسیلی و بحران انرژی در جهان موجبات پدیدآمدن عصر پایداری را فراهم کردند که سه مولفه: اجتماعی، اقتصادی وزیست محیطی بحث این توسعه را شکل داده و نقطه اشتراک این سه مولفه پایداری می باشد. مقوله زیست محیطی در مورد انرژی، محیط زیست، طراحی پایدار و دیگر مباحث انرژی خلاصه می شود. از این رو طراحی پایدار در مقیاس شهر تا ساختمان مورد توجه قرار گرفته چرا که مقدار بسیار زیادی از انرژی در جهان توسط ساختمان ها مصرف می شود. معماران با استفاده از عوامل و نمادهای سعی در پیشبرد پایداری در صنعت ساختمان کردند که یکی از این عوامل طراحی آتریوم بود. آتریوم به معنای یک فضای خالی و محصور می باشد که به صورت عمودی به ارتفاع چند طبقه ایجاد می شود. در واقع بخشی از بدنه کالبدی ساختمان است که کارکرد اصلی آن نورگیری است. که در انواع مختلفی در ساختمان ها بکارگیری می شوند. طراحی آتریوم خود یکی از راه های دستیابی به اهداف معماری پایدار در ساختمان ها می باشد. می توان نتیجه گرفت آرتریوم در جهت کاهش مصرف انرژی به شکل سرمایش و گرمایش طبیعی، عملکرد غیرفعال خورشیدی ایفا کرده و به دلیل تامین نور کافی در فضا بازشوهای بیشتری می توانند ار نور طبیعی استفاده کنند.

کلیدواژه ها

آتریوم، انرژی، نور، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.