تاثیر باغ کتاب در ارتقای فرهنگ کتاب خوانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی نوین
  • کد COI اختصاصی: ACCMCONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهراد محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد مهدیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، مهدیشهر، ایران

عباس ارغان

دانشیار برنامه ریزی شهری، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

چکیده

میزان مطالعه کتاب در ایران بسیار پایین و برای جمعیت 7 بالای کشور 6/7 دقیقه در شبانه روز می باشد مطالعه کتاب 1/9 درصد و مطبوعات 5/4 درصد از زمانی اوقات فراغت را به خود اختصاص می دهد. در حالی که سهم مشاهده تلویزیون در این میان 42% می باشد. این آمار در مقایسه با کشورهای دیگر، بحرانی بودن میزان کتاب خوانی در ایران را نشان می دهد. نتایج تحقیقات به خصوص درباره اوقات، نشان می دهد که بخش زیادی از اوقات جوانان بیهوده تلف می شود (در یک نمونه، تنها 1/1 درصد از اوقات فراغت دانش آموزان در دوران تحصیل، صرف مطالعه غیردرسی می شود). کتاب خوانی (به ویژه مطالعه آثار ادبی که با مطالعه کتب درسی و نظام تفاوت جدی دارد) کارکردهای فراوانی دارد، یکی از آنها جامعه پذیری نسل جوان است و به همین دلیل، پایین بودن این میزان، در جوانان و نوجوانان نگران کننده است. دلایل متعددی برای این مسیله ذکر شده است از جمله: گرانی کتاب، نداشتن فرصت مطالعه و امکان خرید کتاب به دلایل اقتصادی، ضعف فرهنگ کتاب خوانی و نبود آموزش مناسب در دوران کودکی برای کتاب خوانی، عدم چاپ مناسب کتاب در قطع های متفاوت و قابل حمل،عدم برنامه ریزی برای گروه ها و سلیقه های متفاوت در انتشار و عرضه کتاب، نقش مخرب رسانه های جمعی در پر کردن اوقات فراغت و نیز فقدان نویسندگانی که بتوانند با نوشته های خود پاسخ گوی نیازهای جامعه باشند. برنامه ریزی برای افزایش مطالعه در اوقات فراغت، یکی از ضرورت های جامعه ما است. اسکارپیت مناسب ترین زمان های مختلف را در اوقات زیر می داند: لحظات خالی از دست رفتنی، اوقات فراغت و زمان های غیر فعال، در جامعه ما، اکنون در این زمان ها، به دلایل متعدد کمتر امکان مطالعه وجود دارد، حال آنکه با سیاست گذاری مناسب و شناخت علل عدم اقبال به مطالعه در هر یک از این مقاطع، می توان به افزایش سطح کتاب خوانی در جامعه کمک کرد.

کلیدواژه ها

باغ کتاب، جامعه شناسی خواندن، کتاب خوانی، مصرف کتاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.