تهدیدها و آسیب های شبکه های اجتماعی مجازی و جرایم اینترنتی بر نوجوانان، ارایه راهکارها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات حقوق، دوره: 2، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_LEST-2-17_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2049
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهنگ افراسیابی

عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور

امیدعلی امیدی

کارشناسی حقوق قضایی

ایمان رهبر

کارشناسی ارشد مکاترونیک (انسان، ماشین، کامپیوتر)

چکیده

با توجه به گسترش فزاینده استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی مجازی، روند سریع جهانی شدن مطالعه روشهای فعالیت در این فضاهای مجازی بیشازپیش احساس میشود. ترس و بیم از تخریب مبانی اخلاقی و اجتماعی، و نداشتن امنیت روانی و فرهنگی ناشی از هجوم اطلاعات آلوده و مخرب از طریق اینترنت فضاهای مجازی واکنشی منطقی است، زیرا هر جامعه ای چارچوبهای اطلاعاتی خاص خود را دارد. طبیعی است که هر نوع اطلاعاتی که این حدومرزها را بشکند، میتواند سلامت و امنیت جامعه را به خطر اندازد. در این میان نوجوانان بیش از دیگران در معرض آسیب های ناشی از کاربرد نادرست اینترنت قرار دارند. دانش آموزانی که بیشتر وقت خود را صرف شبکههای مجازی میکنند پیوند کمتری با خانواده و گروه همسالان خوددارند و تاثیرپذیری بیشتری نیز از این فضا دارند. ازجمله مشکلاتی که ممکن است برای نوجوانان در صورت استفاده نادرست از اینترنت و فضای مجازی بهعنوان آینده سازان جامعه پیش بیاید، افت تحصیلی و کاهش عملکرد آموزشی آنان است. شبکه های اجتماعی مجازی میتوانند آثار مخربی بر تعلیم و تربیت نوجوانان داشته باشند. تا زمانی که فضای امن برای حضور دانش آموزان و نوجوانان ایجاد نشود چالشها و تهدیدها در حوزه تعلیم و تربیت رو به افزایش است. پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم میباشد و برای جلوگیری ازهم پاشیدگی خانوادهها، والدین باید تا حدودی به فناوریهای روز دنیا مسلط باشند و آگاه باشند. لذا، چنانچه خانوادهها نسبت به شیوههای جدید ارتباط فرزندان خود آگاهی و شناخت کافی و لازم را داشته باشند، از انجام بسیاری از جرایم و ارتباطات پنهانی آنان جلوگیری به عمل میآید. در این پژوهش این چالشها و آسیبها بررسی و راهکارهای پیشگیرانه ارایه میگردد.

کلیدواژه ها

شبکه اجتماعی مجازی، فضای سایبری، اینترنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.