ارزیابی تاب آوری لرزه ای زیرساخت های شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مصالح و سازه های بتنی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ICS-2-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 923
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار رجب پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

حسین نادرپور

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

پویان فخاریان

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

چکیده

برای غلبه بر اثرات منفی یک فاجعه، ساختمانها و زیر ساخت ها و به طور کلی تر جوامع، باید رفتاری ارتجاعی داشته باشند. به عنوان تجسمی از مفهوم تاب آوری، تاب آوری لرزه ای به توانایی یک سیستم برای کاهش شانس لرزش، جذب این لرزش و بازیابی سریع سازه بعد از آن گفته می شود. تاب آوری سازه ها، رویکرد اولیه اش را از یک مفهوم عمومی تر و وسیع تر بدست آورده است و در ادامه آن مسایل مهندسی فرمول بندی شده اند. کمی سازی فیزیکی تاب آوری در زیر ساخت ها شامل احتمال تجاوز شتاب طبقه یا دریفت درون طبقه ای از یک حد مشخص است. برای این منظور از پاسخ های غیر خطی سازه استفاده می شود و همچنین اثر بهسازی و تعمیر و اثر مدت زمان لازم برای بازیابی سازه و در ادامه جوامع، مد نظر قرار می گیرد. این چهارچوب پیشنهادی تابع احتمال و شکست و تاب آوری را به صورت یک رویکرد پیوسته به هم ربط می دهد. در این مقاله سعی بر معرفی مشخصه ای با نام شاخص تاب آوری جوامع است که بوسیله آن عملکرد جوامع مختلف توسط چهارچوب PEOPLES محاسبه و مقایسه می شود

کلیدواژه ها

تاب آوری لرزه ای، زیرساخت ها، جوامع، بازیابی، ارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.