طراحی پایدارساز غیرخطی فازی برای سیستمهای قدرت دارای تاخیر زمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-47-2_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مرادی

کارشناس ارشدگروه مهندسی برق - واحد علوم و تحقیقات )مرکزی( - دانشگاه آزاد اسلامی - تهران - ایران

امیرحسین ابوالمعصومی

استادیارگروه مهندسی برق - دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه اراک - اراک - ایران

چکیده

به علت استفاده از وسایل اندازه گیری و لینکهای ارتباطی برای انتقال اطلاعات اندازه گیری شده، تاخیر زمانی به طور گسترده در سیستم های قدرت وجود دارد. این تاخیر زمانی روی پایداری سیگنال کوچک تاثیر گذاشته و باعث کاهش میرایی نوسانات فرکانس پایین میشود. بنابراین، برای کارایی بهتر پایدارسازهای سیستم قدرت، باید اثر تاخیر زمانی در محاسبات طراحی لحاظ شود. این مقاله اثر تاخیر زمانی روی پایداری سیگنال کوچک سیستم تحریک ژنراتور که به وسیله پایدارساز سیستم قدرت تامین میشود را بررسی میکند و با استفاده از روش T-S فازی یک پایدارساز سیستم قدرت که در آن اثر تاخیر زمانی در ولتاژ اندازه گیری شده ترمینال ژنراتور لحاظ شده است، طراحی میشود. در این مقاله شرایط پایدارسازی توسط توابع لیاپانوف - کراسوفسکی به صورت نامساویهای ماتریسی خطی (LMI) بیان میشود و از حل نامساویهای ماتریسی خطی، بهره های کنترلی پایدارساز استخراج میگردند. این پایدارساز روی یک شبکه تکماشینه و چندماشینه آزمایش میشود و نتایج به دست آمده با پایدارساز مرسوم که در طراحی آنها از اثر تاخیر زمانی صرف نظر میشود و همچنین با یک جبرانساز تاخیری تطبیقی که در مراحل طراحی آن اثر تاخیر در نظر گرفته شده است، مقایسه میگردد. شبیه سازیها با نرم افزار MATLAB انجام شده و نتایج حاصل شده کارایی این پایدارساز را نسبت به پایدارسازه ای مرسوم نمایش میدهد.

کلیدواژه ها

پایدارساز سیستم قدرت، پایداری نوسانات فرکانس پایین، مدل T-S فازی دارای تاخیر زمانی، نامساوی های ماتریسی خطی، معیارپایداری لیاپانوف- کراسوفسکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.