بررسی نقش بازیافت و کاربرد مواد بازیافتنی در معماری به عنوان روشی نو در طراحی همساز با محیط زیست

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-2-5_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا طالقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری،واحد علوم و تحقیقات،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

مینا کبودرآهنگی

استادیار،گروه معماری،واحد علوم و تحقیقات،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

چکیده

در دنیای امروز روند صنعتی شدن و استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی مشکلاتی را در جهان ایجاد کرده است که از جمله آن، کاستی ها، نابودی و خطراتی است که پیش روی محیط زیست قرار گرفته است. زباله ها، نخاله ها و پسماندها در طبیعت روز به روز رو به افزایش است. ادامه این روند بدون در نظر گرفتن راه حلی برای این مشکلات می تواند آینده ما و این کره خاکی را به طور جدی در معرض نابودی قرار دهد. بنابراین معماران ما امروز در پی ارایه پیشنهاداتی در زمینه های مختلف و در جهت بهبود این وضعیت هستند؛ معماری پایدار، کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و جایگزین کردن آنها با منابع تجدیدپذیر طبیعت، استفاده از مواد و تکنولوژی های جدید که با وجود کارایی بالا، در درازمدت کاهش هزینه را در پی دارد. یکی از نگرش های که در این بحث مورد توجه است استفاده از صنعت بازیافت در معماری و کاربرد مواد دورریز و مصالح بازیافتی در ساخت است. در این پژوهش سعی شده به صورت تحلیلی با مطالعه اسناد و مدارک کتابخانه ای ضرورت استفاده از مواد بازیافتی در معماری تشریح و با بررسی نمونه های اجرا شده در کشورهای توسعه یافته راهکارهایی جهت نحوه کاربرد این مواد در ساختمان سازی در کشور ارایه شود.

کلیدواژه ها

بازیافت،مواد بازیافتی،سوخت های فسیلی،معماری پایدار،محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.