برآورد آستانه های فنولوژیکی کشت زعفران در استان اصفهان براساس آمار درجه حرارت روزانه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه زراعت و فناوری زعفران، دوره: 3، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SAFRON-3-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 449
نویسندگان
استادیار آب و هواشناسی، دانشگاه حکیم سبزواری.
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی کشاورزی، دانشگاه حکیم سبزواری.
چکیده
در این تحقیق آمار درجه حرارت روزانه ایستگاههای هواشناسی، برای برآورد تاریخ احتمال وقوع اولین و آخرین دمای یخبندان، آستانههای فنولوژی زعفران، تاریخ گلدهی وآبیاری ارزیابی شد. در ادامه احتمال تاریخهای به دستآمده با روشهای مختلف در سطوح احتمال مختلف براساس نرمافزار Smada برازش داده شد. برآورد سطح احتمال 95 درصد، به عنوان تاریخ بهینه در محیط نرمافزار ArcGIS9/3 با استفاده از روش درونیابی کوکریجینگ برای کل استان اصفهان پهنه بندی گردید. زمان رخداد دماهای کمینه متاثر از شرایط جغرافیایی و ارتفاعی هر منطقه میباشد، به طوری که اولین رخداد دمای یخبندان پاییزه در مناطق مرتفع نیمه غربی استان اصفهان در اوایل آبانماه و در مناطق کم ارتفاع نیمه شرقی در اواخر آذرماه رخ میدهد. رخداد دمای شبانهروزی، از نیمه اول مهرماه تا نیمه دوم آبانماه متغیر است. از غرب به شرق استان اصفهان زمان رخداد این آستانه تا یک ماه تاخیر دارد. تاریخ بهینه گلدهی زعفران بر اساس شرایط اقلیمی از نیمه اول مهر تا اواخر آبان ماه متغیر است. با در نظر گرفتن تاریخ گلدهی و نیاز درجه روز زعفران، زمان آبیاری قبل از گلدهی از نیمه دوم شهریور ماه در نیمه - غربی تا اوایل آبانماه در مناطق شرقی ادامه خواهد داشت. از نظر شرایط دمایی مناطق غرب، مرکز، شمال و شرق استان اصفهان برای توسعه محصول زعفران مناسبتر به نظر میرسد. بیشترین میزان نیاز آبی براساس تبخیر و تعرق منطقه مورد مطالعه و ضریب گیاهی زعفران، در مراحل میانی، انتهایی و اولیه رخ می-دهد.کلیدواژه ها
درجه روزهای رشد، دمای کمینه، زعفران، شرایط اقلیمی، نیاز آبیمقالات مرتبط جدید
- مروری بر کاربرد نانولیپوزوم ها در افزایش پایداری اکسایشی روغن های خوراکی (مطالعه موردی روغن کنجد و سویا)
- مروری بر روشهای نوین غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی
- تحلیل خوشه ای ارتباط هیدرولیکی چاه های مشاهداتی با تراز آب آبخوان (مطالعه موردی آبخوان کریان)
- بررسی تاثیر نانوذرات غیر آلی در بسته بندی محصولات غذایی
- استفاده از نانوپوشش ها برای افزایش عمر انبارمانی محصولات کشاورزی در صنایع غذایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.