شناسایی و تحلیل موانع و مشکلات تولید شیر ارگانیک در استان اردبیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RDS-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز محمدزاده نصیرآبادی

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور، دانشگاه پیام نور

حسین شعبانعلی فمی

دانشیار دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

ناصر مطیعی

استادیار دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران

محمدرضا سنجابی

استادیار دانشکده کشاورزی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور

چکیده

طی سال های اخیر تولیدات دامی و ارگانیک با افزایش توجه و استقبال تولیدکنندگان، سیاست گذاران و مصرف کنندگان سراسر دنیا همراه بوده است تحقیق حاضر با هدف شناسایی و تحلیل موانع تولید شیر و ارگانیک در استان اردبیل و به روش توصیفی - همبستگی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش کارشناسان امور دام سازمان جهاد کشاورزی و شرکت های خدمات مشاوره ای دامپزشکی استان اردبیل بود (N=200) که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 130 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری و انتخاب افراد در جامعه روش طبقه ای یا انتساب متناسب بوده است و در داخل طبقه خاص تعداد نمونه مورد نیاز به طور کاملا تصادفی انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسش نامه بود که روایی محتوای آن توسط کارشناسان و صاحب نظران تولیدات ارگانیک تایید شد. پایایی ابزار سنجش با استفاده از ضریب الفای کرونباخ تایید گردید که مقدار ان 0/95 به دست آمد. نتایج تحلیل داده ها حاکی از شناسایی نه مشکل اصلی شامل ناکارآمدی زیرساخت هایی نهادی، زیرساخت های تحقیقاتی، زیرساخت های بازار، تدوین و اجرای دستورالعمل ها، زیرساخت های فرهنگی و روان شناختی، وجود ریسک تولید، خدمات ارایه شده به تولیدکنندگان، ناکافی بودن سطح دانش و اطلاعات دامداران و ناکارآمدی مدیریت واحدهای دامی داشت. این عوامل در مجموع 69/75 درصد از کل واریانس مربوط به متغیرهای موانع و مشکلات تولید شیر ارگانیک را تبیین کردند. بنابراین کاربست دامپروری و ارگانیک و توسعه آن مستلزم شناسایی، رفع و تدوین خط مشی های مناسب است.

کلیدواژه ها

تولید ارگانیک، دامپروری، شیرارگانیک، موانع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.