بررسی و مقایسه سرعت پردازش اطلاعات شنیداری و نوجوانان نابینا و بینای 16 - 14 ساله شهر تهران، سال 1٬390

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی افراد استثنایی، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JPE-2-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز شریفی درآمدی

دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی، گروه روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی

مریم مالمیر

دانشجوی دکتری رشته روان شناسی در آموزش کودکان استثنایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی سرعت پردازش اطلاعات شنیداری 10 نابینایان انجام شد. روش پژوهش: این پژوهش از نوع کاربردی و روش انجام گرفتن آن زمینی است. جامعه و نمونه آماری: از میان نوجوانان بینا و نابینای شهر تهران به شیوه گزینش در دسترس 15 نوجوان نابینا (14 تا 16 سال) و 15 نوجوان بینا (14 تا 16 سال) که در دبیرستان های شهر تهران و خواب مشغول به تحصیل بودند انتخاب شدن. روش جمع آوری داده ها: برای ارزیابی سرعت پردازش اطلاعات شنیداری هر دو گروه نمونه با استفاده از دو نسخه آزمون PASAT(1/6 PASAT و 2/8 PASAT) مورد سنجش قرار گرفتن. روش آماری: نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون آماری تی مستقل مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان دادند که نوجوانان نابینا در 2/8PASAT و در سطح 0/05=a تفاوت مناطقی با نوجوانان بینا نشان ندادند. اما این گروه در 1/6 PASAT و در سطح 0/05=a تفاوت مناطقی با نوجوانان بینا نشان دادن. به سخن دیگر، دانش آموزان نابینا بهتر از بینا عمل کردن. نتیجه گیری: چنین یافته های بیانگر آنست که عملکرد نوجوانان نابینا در سرعت پردازش اطلاعات شنیدنی با استفاده از آزمون PASAT نسبت نوجوانان بینا تا حدودی بهتر است و هرچه سرعت ارایه محرک ها بیشتر باشد این تفاوت معنادارتر است. پیشنهادها: براساس یافته های پژوهش پیشنهاد می شود معلمان در آموزش کودکان نابینا به توانایی ویژه آن ها در پردازش اطلاعات شنیداری توجه کنند و در آموزش این گروه از راه شنیداری تاکید ورزند.

کلیدواژه ها

سرعت پردازش اطلاعات شنیداری، PASAT، نابینایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.