بررسی کارکردهای اجرایی استدلال، برنامه ریزی سازمان دهی و حافظه کاری در دانش آموزان با و بدون اختلال ریاضی در مقطع ابتدایی استان تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی افراد استثنایی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JPE-2-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده جانه

کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی

صغری ابراهیمی قوام

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

حمید علیزاده

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف: پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای اجرایی استدلال، برنامه ریزی سازمان دهی و حافظه کاری در دانش آموزان مقطع ابتدایی با و بدون اختلال ریاضی است. روش: این پژوهش از نوع کاربردی و روش انجام گرفتن آن زمینه ای است. جامعه آماری شامل، دانش آموزان دختر مقطع دبستان با و بدون اختلال ریاضی شهرستان تهران است. 60 دانش آموز دختر مقطع ابتدایی در دو گروه 30 نفره با و بدون اختلال ریاضی در مقطع سنی 8 تا 11 سال به صورت تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از آزمون های کی مت، آزمون آندره ری و خرده آزمون های تشابهات و حافظه عددی وکسلر کودکان استفاده شد. داد هها با آزمون تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شدند. یافته ها: نشان داد که این کودکان در کارکردهای اجرایی استدلال، برنامه ریزی سازمان دهی و حافظه کاری با گروه عادی تفاوت داشتند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که: بین دو گروه کودکان عادی و دارای اختلال ریاضی در متغیرهای وابسته ترکیبی استدلال، برنامه ریزی سازمان دهی و حافظه کاری تفاوت معنی داری مشاهده می شود. برای تعیین معنادار بودن نتیجه نهایی از تصحیح بفرونی استفاده شد که سطح معناداری را که 0/05 بود به 4 تقسیم نمودیم. مقدار 0/0125 شد و برای آزمون معناداری مدنظر قرار گرفت. نتیجه گیری: با توجه به نظریه ها و تحقیقات انجام شده در حوزه های مورد بحث و با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری نمودکه، بین عملکرد استدلال، حافظه کاری و برنامه ریزی سازماندهی دانش آموزان عادی با دانش آموزان دارای اختلال ریاضی تفاوت وجود دارد. البته این پژوهش تنها سه حوزه از کارکردهای اجرایی شامل استدلال، برنامه ریزی سازمان دهی و حافظه کاری را مورد بررسی قرار داد. پیشنهاد می شود در تحقیقات آتی سایر کارکردهای اجرایی نیز مورد بررسی قرار گیرند .

کلیدواژه ها

کارکردهای اجرایی، استدلال، برنامه ریزی سازمان دهی، حافظه کاری، اختلال ریاضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.