تفاوت پیاده سازیERP در شرکت های بزرگ و شرکت های کوچک و متوسط (SMEs)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نظام اداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: IRTAPCO02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3037
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ملاحسینی

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

الهام سیوکی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) ، یک سیستم اطلاعاتی مدیریت است که بسیاری از فعالیت های کسب و کار مرتبط با فرایندهای مختلف سازمان را یکپارچه و خودکار می نماید. به کارگیری چنین سیستم اطلاعاتی پیشرفته ای در سازمان های کنونی، می تواند گام بسیار مهمی در راستای ایجاد کسب و کار الکترونیکی و انجام فرایندهای یک سازمان به صورت الکترونیکی باشد، که نتیجه آن بروز کارایی و اثر بخشی بیشتر در روند انجام فعالیت های کسب و کار و توسعه هر چه بیشتر سازمان ها خواهد بود. به دلیل این که ERP یک سیستم الکترونیکی پیشرفته و پر هزینه است، در گذشته، فقط توسط شرکت های بزرگ مورد استفاده بوده، اما اخیراً به کارگیری آن مورد توجه SME ها نیز قرار گرفته است، چرا که این سیستم ها در به دست آوردن مزیت رقابتی برای شرکت های بزرگ بسیار موثر عمل کرده اند. تاکنون تحقیقات فراوانی در رابطه با پیاده سازی، عوامل حیاتی موفقیت (CSFs) و مزایا و موانع به کارگیری پروژه های ERP در سازمان های بزرگ صورت گرفته است، اما تحقیقات پیرامون پیاده سازی سیستم ERP در شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) ، در سراسر جهان بسیار اندک بوده است. تحقیق حاضر ابتدا در پی روشن سازی ویژگی های داخلی و خارجی SME ها بوده و سپس درصدد شناسایی تفاوت های مهم بین SME ها و شرکت های بزرگ در راستای پیاده سازی ERP خواهد بود. بنابراین، در این مقاله سعی خواهد شد تا با در نظر گرفتن تفاوت های موجود بین ویژگی های شرکت های بزرگ و SME ها، تفاوت پیاده سازی ERP در میان این دو نوع شرکت تشریح گردد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)، شرکت های بزرگ، شرکت های کوچک و متوسط (SMEs)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.