طراحی سرویس های پرتال سازمانی با استفاده از متدولوژی های معماری سرویس گرا (مطالعه موردی پرتال دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نظام اداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: IRTAPCO02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژاله علیمرادی

۱دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر - نرم افزار دانشگاه پیام نور تهر

حسین شیرازی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

امیر رضا مهجوریان

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر- نرم افزار

چکیده

با توجه به اینکه گسترش و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی از اولویت‌های اصلی مدیران ارشد اطلاعاتی در سازمانهای بزرگ در سالهای اخیر بوده، لذا طراحی و پیاده سازی پرتالها را به عنوان یک پلتفرم مناسب جهت ایجاد زیر ساختهای ارائه خدمات و ادغام سیستم‌های کاربردی می‌شناسند که به آنها کمک کرده تا سیستم‌ها و داده‌های موجود را یکپارچه ساخته و امکان استفاده مجدد آنها را فراهم آورند. معماری سرویس گرا به عنوان سبکی از معماری نرم افزار که بر اتصال سست مولفه های نرم افزاری تحت عنوان سرویس بنا شده به سرعت در حال گسترش و فراگیری است و یک مدل معماری است که هدفش ایجاد اتصالات آزادانه در بین عامل های نرم افزاری است که با هم در تعامل هستند، همچنین یک سرویس وب بهترین راه حل برای پیاده سازی معماری سرویس گرا است. متدولوژی های معماری سرویس گرا برای سازمانهایی که قصد دارند انجام پروژه های آنها در قالب روشها و گامها شکل گرفته و محصولات و راهنمایی ها و فرآیندهای استاندارد تهیه کنند بسیار مناسب است. با توجه به اینکه پرتال به عنوان درگاه اطلاع رسانی و خدمت رسانی به صورت یکپارچه می باشد و نقش بسزایی در ایجاد بسترهای لازم به منظور ارائه سرویس و خدمات به مردم را دارد لذا در این مقاله قصد داریم جهت طراحی سرویس های پرتال از متدولوژی های معماری سرویس گرا استفاده نمائیم که به عنوان مطالعه موردی پرتال دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

پرتال سازمانی، معماری سازمانی، سرویس، سرویس های پرتال، متدولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.