بررسی مزایا و معایب سلامت الکترونیکی در یک شهر الکترونیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد درزی

عضو گروه ITBN، پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی

سیده مائده قاسمی

چکیده

شهرهای الکترونیکی به سرعت در حال توسعه میباشد و بهداشت الکترونیکی یکی از کاربردهای مهم در شهرهای الکترونیکی است. هزینه های زیادی در حال حاضر در کشور بر روی الکترونیکی شدن سلامت در حال انجام شدن است. نظام درمانی کشور از جمله مواردی است که هرساله هزینه های زیادی را هم به دولت و هم به دستگاههای بیمه وارد می کند بهبود و ارتقاء این سیستم به یک سیستم پویا روزآمد، ایمن و سریع که گردش اطلاعات در آن تامین کننده نیازهای سیستم است علاوه بر آنکه موجب بهبود کیفیت خدمات درمانی به جامعه می شود زمینه ساز صرفه جویی هنگفتی در هزینه های درمانی کشور خواهد بود در این میان پرونده های الکترونیکی به عنوان ابزاری هستند که مراکز مراقبتی در شهرهای الکترونیکی برای رویارویی با چالشهای موجود برگزیده اند. از مزایای مهم این طرح، دسترسی سریع و همزمان به سوابق بیمار از مکانهای مختلف توسط افراد مختلف (مشاوران، پزشکان و پرستاران)، دستیابی به اطلاعات و آمار بیماریهای موجود، پشتیبانی ورود اطلاعات ساختار یافته و تصمیم گیری براساس آن، تبادل الکترونیک اطلاعات و مشارکت در مراقبت طبی، تکریم بیمار، ارایه بهترین خدمات با کمترین نگرانی و کاهش تبعات فشارهای روانی بیمار و همراهان، کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت ارائه خدمات با سیاست گذاری بهتر در این زمینه افزایش بهره وری و ارتقا کیفی و کمی خدمات درمانی افزایش رافه جامعه و ... را می توان نام برد. زمانیکه صحبت از سیستم سلامت الکترونیکی می شود باید ضمن وضوح و شفافیت تعریف این سیستم و آشنایی با اهمیت و اهداف توسعه آن در شهر الکترونیکی، به شناخت زیرمجموعه ها، زیرساخت ها، پیش نیازها، چالش ها و برتری آن نسبت به روند کاغذی و سایر سیستمهای فناوری اطلاعات در بخش پزشکی پرداخت، در این مقاله ضمن بررسی این موارد، به مزایا و معایب آن و مقایسه چند کشور در این زمینه پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

شهر الکترونیکی، پرونده سلامت الکترونیکی، مراقبت بهداشتی، کارت هوشمند سلامت، EMR,HER

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.