بررسی امکان ایجاد قراردادهای الکترونیکی در صنعت نفت از منظر حقوقی، با نگاه ویژه به قراردادهای مدیریت طرح (MC)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا آشوری

دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک، دانشگاه شیراز

مسعود اخوان فرد

دکترای تخصصی حقوق - تجارت بین الملل، استادیار دانشگاه مالک اشتر

منیژه کشتگری

دانشیار دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

این مقاله یافته ها، نتایج و توصیه های منتج شده از بررسی قراردادهای پیمانکاری بخش نفت و گاز در ایران، از منظر حقوقی و امکان پیاده سازی این قراردادها در محیط مجازی، را روشن می سازد. مهمترین دلایل برای نیاز به استفاده از خدمات تجارت الکترونیک در بخش نفت وگاز عبارتند از: 1- فروش و واردات نفت خام، گاز و مشتقات نفتی به ارزش سالانه 25 میلیون دلار، 2- پیش بینی اکتشاف سالانه 695 میلیون بشکه نفت و 155 میلیارد متر مکعب گاز در 10 سال آینده 3- فروش و صادرات فراورده های پتروشیمی به ارزش تقریبی 1 میلیارد دلار در سال 4- اختصاص 80درصد کل صادرات ا یران به این بخش از صنعت 5- فروش فراورده های پتروشیمی برای مصرف کنندگان داخلی به ارزش چندین میلیارد ریال در سال 6- خرید تجهیزات مربوط به تعمیر ونگهداری به ارزش تقریبی یک میلیون دلار از منابع خارجی و چندین میلیارد ریال از منابع داخلی در این مقاله سعی شد تا با تحلیل محیط حقوقی قراردادهای MC وزارت نفت، موانع ایجاد قراردادهای الکترونیکی در این بخش ازصنعت بررسی گردد. مشکلاتی همچون مشکلات حقوقی، فرهنگی، لجستیکی، و زیرساختاری مورد بحث و بررسی قرار گرفته و راهکارهای مناسب برای رفع آن ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

قراردادهای الکترونیکی، مدیریت طرح (MC) ، تجارت الکترونیی، پروژه های نفتی، تجارت الکترونیک و صنعت نفت، قانون تجارت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.