بررسی اثربخشی تدبر در آیات قرآن کریم بر افزایش سلامت روان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های میان رشته ای قرآن کریم، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IQS-7-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسمعیلی صدرآبادی

دانشجوی دکتری، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه آیت الله حایری میبد

مریم جداد

کارشناس ارشد، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه کاشان

محسن رفیع خواه

دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی، دانشگاه تهران

زهرا نقی زاده

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت آموزش عالی، دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

چکیده

قرآن به عنوان معجزه جاوید پیامبر گرامی اسلام، بهترین راهنمای آدمی و به مصداق صریح آیات (تبیانا لکل شیء) می باشد که با رجوع و عمل به آن میتوان بسیاری از نیازها را پاسخ گفته و مشکلات را برطرف نمود. از جمله مشکلات و مسایلی که همواره بشر به ویژه در قرون اخیر با آن مواجه بوده و تحقیقات و پیشرفت علوم هم کمک شایانی به آن نکرده است؛ مقوله بیماری روانی افراد است. به تازگی اندیشمندان و روانشناسان مدعی شده اند که دین و آموزه های اعتقادی نقش مهمی در سلامت روحی و روانی فرد و جامعه دارد. به راستی قرآن که خود یکی از مهمترین اعتقادات دینی به شمار می آید چگونه می تواند سلامت روانی فرد را تضمین کرده و مانع ابتلای فرد و جامعه به فشارها و آسیب های روحی و روانی شود. در این مقاله با روش کیفی کتابخانه ای- توصیفی به تبیین اثربخشی تدبر در آیات قرآن بر افزایش سلامت روان پرداخته شده است. از این روی با تدبر در آیات قرآن به ویژه در محتواها و مفاهیم آیاتی چون ایمان، حجاب، ازدواج و دنیاگریزی، ذکر و دعا می توان هم در پیشگیری و هم در درمان بیماری های روانی به نتایج مطلوب رسید.

کلیدواژه ها

سلامت روانی، آسیب های روحی، تدبر، آیات قرآن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.