ارزیابی اخلاق حرفه ای تدریس اعضای هییت علمی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 12، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_IJEST-12-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 647
نویسندگان
گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی
گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی
گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
زمینه: اعضای هیات علمی دانشگاهها به عنوان افرادی که مسیول تعلیم و تربیت دانشجویان هستند، باید نسبت به اخلاق حرفه ای تدریس آگاهی داشته و با پایبندی به آن، سلامت فرایند یاددهی - یادگیری را تضمین نمایند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی مولفه های اخلاق حرفه ای تدریس اعضای هیات علمی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است روش: پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی و جامعه آماری آن کلیه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی (بالغ بر 13815 نفر) بود که از این جامعه آماری، 380 دانشجو با روش نمونه گیری طبقهای تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شده بودند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 6مولفه و 32 گویه بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آمار توصیفی وt تک نمونه ای، آزمون فریدمن و تحلیل واریانس با استفاده از نرم افزار SPSSانجام گرفت. یافته ها: دانشجویان مولفه های آراستگی متناسب با شان علم و دانش، رعایت عدالت در مورد دانشجویان، احترام و تکریم دانشجویان، تسلط بر موضوع و محتوا، تسلط بر روش تدریس و ارزشیابی تدریس اعضای هییت علمی را در حد بالاتر از متوسط ارزیابی نمودند. همچنین بین دیدگاه دانشجویان دانشکده ها درباره مولفه های آراستگی ظاهری متناسب با شان علم و دانش، رعایت عدالت در مورد دانشجویان، احترام و تکریم دانشجویان و تسلط علمی بر موضوع و محتوا و نمره کل اخلاق حرفه ای تفاوت معنادار ملاحظه شد. نتیجه گیری: هر چند وضعیت اخلاق حرفه ای اعضای هییت علمی بالاتر از متوسط ارزیابی میشود ولی هنوز فاصله زیادی (به طور خاص، در دو مولفه آخر یعنی تسلط بر روش تدریس و ارزشیابی تدریس) با وضعیت مطلوب دارد.کلیدواژه ها
اخلاق حرفه ای، اخلاق تدریس، اعضای هیات علمیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.