Netizen رویکردی نو به شهروند الکترونیک در دولت الکترونیک

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خراسانی

دانش آموخته ی دکترای رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات از لندن عضو هیئت عل

سارا عرب یار محمدی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشجوی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات، د

فاطمه مشایخی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشجوی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات، د

چکیده

امروزه با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، از طریق آنلاین کردن اطلاعات عمومی و مبادله ها، یک دولت به شهروندان این امکان را می دهد که دسترسی آسان تری به خدمات عمومی و همچنین تعاملات بی واسطه تری با ادارات رسمی، داشته باشند. در حالیکه فضای پرگنجایش دنیای اینترنت با پازل های جدید، در حال کامل شدن است و شهروند الکترونیک (E-CITIZEN) می رود تا چهره ی دولت الکترونیک را صورتی نو بخشد و تکامل خود را در فازی جدید به نام شبکه ی شهروند مدار (NETIZEN)وسعت ببخشد در این میان تقاضا از سوی شهروندان موتور محرک برای زودتر الکتریکی شدن است علاوه بر توسعه ی وب سایت، بخشی از استراتژی دولت الکترونیک باید بر این قضیه متمرکز شود که چگونه حکومت می تواند دسترسی منصفانه تری را به خدمات و اطلاعات آنلاین تأمین کند؛ و یکی از ابزارها برای دست یافتن به این هدف، کیوسکهای اطلاعاتی دیجیتال است که مجموعه ای از کیوسکهای اطلاعاتی را به شبکه، به عضوی فعال در شبکه ی شهروندمدار، تبدیل می شوند. در این مقاله ما ابتدا براساس مطالعاتی که در سال 2001 در جریان یک پروژه صورت گرفته است به بررسی ظهور بروکراسی سیستمی و برآورد نوع ارتباط شهروندان با دولت الکترونیک می پردازیم و سپس یک سری راهکارها و پیشنهادهای کلیدی جهت بهبود ارتباط شهروندان با دولت الکترونیک ارائه خواهیم داد.

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک ( e-government)، شهروند الکترونیک (e-citizen)، بروکراسی خیابانی (Street-level bureaucracy)، بروکراسی سیستمی (System-level bureaucracy)، کیوسک اطلاعاتی دیجیتال Digital Information kiosks، شبکه ی شهروند محور 6(Netizen) ، تله دموکراسی (Tele democracy)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.