بررسی آزمایشگاهی و عددی اثر رژیم جریان بر تنش برشی وارد بر حفره انحلال پذیر
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی دستاوردهای اخیر در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CAUE04_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 389
نویسندگان
عضو هیات علمی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری
دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری
چکیده
با توجه به اهمیت مصالح کارستی، این پژوهش به بررسی اثر رژیم جریان بر میدان جریان آشفته در یک حفره انحلال پذیر پرداخته است. با توجه به اینکه محیط های کارستی، انحلالپذیر هستند بنابراین درزه و ترکی که در معرض جریان قرار دارند، در حال گسترش می باشند. در این تحقیق با استفاده از مدل فیزیکی و نیز مدل عددی با استفاده از نرم افزار Flow3D به بررسی تنش برشی وارده بر دیواره حفره انحلال پذیر پرداخته شده است. در مدل فیزکی، مدل سازی یک ترک به صورت حفره با مقطع دایره ای شکل با قطرهای مختلف در رینولدزهای متفاوت صورت گرفته است. میزان انحلال زمانی قابل توجه خواهد بود که سطح تماس آب با سنگ گچ در جریان آرام و آشفته افزایش می یابد. در این آزمایشات از سنگ گچ متبلور در معدن سنگ گچ روستای هاشم آباد سبزوار در شرق ایران استفاده شده است. در تمام آزمایشات انجام گرفته، نمونه های سنگ گچ در ابعاد مشخص و استاندارد تهیه شده اند. مدت زمان آزمایش برابر 2 ساعت در نظر گرفته شد. مقایسه نتایج مدل فیزیکی و مدل عددی نشان داد که تنش برشی وارده بر دیواره حفره، در جریان های آشفته نسبت به جریان لایه ای بطور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.کلیدواژه ها
مدل فیزیکی، مدل عددی، سرعت برشی، جریان آشفته، حفره، Flow3Dمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.