شناخت ریسک های عملیات تخریب ساختمانی با نگرش افزایش ایمنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی دستاوردهای اخیر در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید باباخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران -مهندسی و مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی لقمان حکیم گلستان

سید جمال حسینی

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی لقمان حکیم گلستان

کامیار باقرنژاد

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی لقمان حکیم گلستان

چکیده

تخریب ساختمان ها به عنوان اولین مرحله از ساخت و ساز اثرات متعددی بر محیط شهری و شهروندان می گذارد، از این رو از اهمیت فراوانی برخوردار است. تخریب ساختمان می تواند باعث آسیب به افراد و دارایی های عمومی و خصوصی شود و سلامت افراد مرتبط با پروژه را به مخاطره بیندازد و به محیط پیرامونی و همسایگان آسیب برساند. با توجه به این مهم در این پژوهش به بررسی ریسک های مربوط به ایمنی تخریب ساختمان ها در گرگان پرداخته شده است. برای این منظور در ابتدا با مرور مطالعات انجام شده در داخل و خارج از کشور و نظرات کارشناسان و خبرگان این حوزه مهم ترین ریسک های مربوط به ایمنی تخریب (غیر از روش انفجاری) و عوامل موثر بر آن شناسایی شد. در ادامه پرسشنامه ای تدوین و با مراجعه حضوری به دفاتر مهندسین ساختمانی در شهر گرگان و مصاحبه با مهندسین تعداد 60 پرسشنامه تکمیل شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد، ریسک های مربوط به آسیب به ساختمان های مجاور و ریزش آن ها، ریسک مربوط به ریزش آوار، سقوط مصالح و اشیاء بر روی افراد، سقوط از ارتفاع و یا بازشوها به عنوان مهم ترین ریسک های ایمنی در عملیات تخریب ساختمان شناسایی شدند. با توجه به نتایج پیشنهاد می گردد، مسیولین امر توجه ویژه به این ریسک ها نمایند و ضمن شناسایی عوامل مهم در بروز این ریسک ها و بکارگیری اقدامات اصلاحی سعی در به حداقل رساندن آسیب های ناشی از این ریسک ها داشته باشند..

کلیدواژه ها

تخریب ساختمان، ایمنی تخریب، سقوط از ارتفاع، ریزش آوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.