ارزیابی ریسک ایمنی، بهداشت و محیط زیست احداث مخازن نفتی در منطقه آزاد اروند با استفاده از روش FMEA

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انرژی،محیط زیست،کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: EPCM03_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین حمیدان

گروه محیط زیست، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

سولماز دشتی

استادیار گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

صنعت نفت و پتروشیمی یکی از منابع مهم تولید آلاینده ها است، که می تواند اثرات مخربی بر محیط زیست داشته باشد، لذا ارزیابی ریسک های این صنعت می تواند در کاهش و حذف ریسک ها نقش مهمی را ایفا کند. در این مطالعه از روش FMEA جهت ارزیابی ریسک ها، در مخازن نفتی آموت اروند با ظرفیت اسمی ذخیره سازی 42000 تن اتمسفریک و 3000 تن LPG در شهرستان خرمشهر، استفاده شد. براساس نتایج بدست آمده از روش FMEA در مرحله ساختمانی، از مجموع ریسک های شناسایی شده، 19 درصد ریسک ها در طبقه بحرانی قرار می گیرند که مربوط به سقوط اجسام و تصادف وسایل نقلیه، گزیدگی افراد توسط حشرات و وقوع حوادث طبیعی (سیل، زلزله، طوفان و رعد و برق)، می باشند که لازم است در اولویت 1 اقدامات اصلاحی قرار داده شوند. در گام بعدی به منظور کاهش ریسک های ناشی از پروژه، اقدامات اصلاحی ریسک های شناسایی شده صورت پذیرفت. نتایج نشان داد بعد از اعمال اقدامات اصلاحی 93 درصد ریسک ها در طبقه کم قرار گرفتند. می توان بیان داشت که با اقدامات اصلاحی لازم و رعایت مقررات ریسک پذیری پروژه احداث مخازن نفتی اروند به کم ترین درجه ی ریسک پذیری می رسد. به طور کلی برای کاهش و به حداقل رسیدن خسارات ناشی از حوادث طبیعی و غیرطبیعی، تهیه و تدوین روش های اجرایی و دستورالعمل های معین، بسیار مفید خواهد بود.

کلیدواژه ها

مخازن نفت، ارزیابی ریسک، منطقه آزاد اروند، FMEA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.