بررسی فرصت های استفاده از نانو ذرات در ازدیاد برداشت از مخازن ماسه سنگی ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOD01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبحان شیخی

دانشجوی ارشد مهندسی نفت، گرایش حفاری، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

محمد آزادی تبار

دانشجوی ارشد مهندسی نفت، گرایش مخازن هیدروکربوری، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

علی نخعی

عضو هییت علمی انستیتو مهندسی نفت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

اکثر مخازن نفت دنیا در حال ورود به فاز تولید ثانویه هستند و با توجه به روش های معمول ازدیاد برداشت، به طورمعمول یک سوم نفت مخازن به روش اقتصادی قابل تولید است. انتخاب روش مناسب ازدیاد برداشت می تواند باعث افزایش تولید نفت شود که هرکدام از این روش ها بر شش نیروی موثر در ازدیاد برداشت تاثیر می گذارند. جایگزینی نانو سیالات به عنوان عامل ازدیاد برداشت به جای روش های سنتی باعث افزایش تولید نفت و راندمان ازدیاد برداشت می شوند. در این مقاله آزمایش هایی که بر روی قالب های مغزه ماسه سنگ آب دوست با تخلخل بین 10 تا 20 درصد با استفاده از نانو ذرات نانو سیلیکا و پلی سیلیکون توسط محققان انجام شده، مورد برسی قرار گرفته است و چند نمونه از مخازن ایران که دارای جنس، تخلخل و تراوایی مشابه با نمونه های آزمایش شده است، به عنوان فرصت های استفاده از این فناوری معرفی شده است. تاثیر غلظت، نرخ تزریق و زمان تزریق نانو سیال چه در ابتدای فرایند ازدیاد برداشت یا بعد از رانش آب، مورد برسی قرار گرفته و بهینه ترین حالت برای مخازن مشابه در ایران انتخاب شده است.

کلیدواژه ها

نانو سیلیکا، پلی سیلیکون، ازدیاد برداشت نفت، سیلاب زنی، مخازن ماسه سنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.