کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیا (GIS) در راه اندازی سیستم گردشگری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا طاهری

فوق لیسانس جغرافیا و مدیر مرکز مطالعات جغرافیا و GIS جها د دانشگاهی دانشگ

چکیده

افزایش بهره وری، پیدایش حوزه های نوین در تجارت جهانی، کاهش هزینه های تولید و فروش محصولات بدون واسطه، پیدایش زمینه های جدید اشتغال، همگی از دستاوردهای ورود به عصر مجازی کسب کار الکترونیکی است. بکارگیری فناوری های نوین ارتباطی و سیستم های اطلاعاتی به منظور توسعه صنعت گردشگری را گردشگری الکترونیکی می نامند. گردشگری الکترونیکی یکی از مقولات مهم تجارت الکترونیکی بوده و از پیچیده ترین محصولاتی است که بصورت روی خط (On line) ارائه می شود. گردشگران باید بتوانند نیازهای اطلاعاتی خویش را درباره مقصد ( نظیر انواع جاذبه ها، راههای دسترسی، امکانات اسکان، غذا، حمل و نقل، انواع نقشه های گردشگری و غیره) از طریق شبکه جهانی اینترنت مورد بررسی قرار داده و سفری را برنامه ریزی نمایند. خرید محصول گردشگری و آشنایی با محیط مقصد قبل از سفر، ارائه اطلاعات دقیق و به روز و همچنین ارائه خدمات نوین از مزایایی است که یک سیستم جهانگردی الکترونیکی برای کاربران و گردشگران خود به ارمغان می آورد. ایجاد یک پایگاه گردشگری الکترونیکی قوی نیازمند یک بانک اطلاعاتی قوی، دقیق و به روز می باشد یکی از این بانکها سیستم اطلاعات جغرافیا GIS است. در حقیقت GIS توانمندی های زیادی را برای جمع آوری، ورود، پردازش، تغییر شکل، به تصویر درآوردن، ترکیب، جستجو، تجزیه و تحلیل، مدلسازی و خروجی کلیه داده های مکانی براساس اهداف مورد نظر فراهم می سازد. در نتیجه ضروری است با بهره گیری از سیستم اطلاعات جغرافیا ، شبکه های اطلاعاتی یکپارچه و گسترده ای در زمینه گردشگری ایجاد شود که بتواند اطلاعات مورد نیاز گردشگران را درهر زمان و در هر مکان فراهم آرود. رسیدگی و ارائه امکانات مناسب همراه با تبلیغات و اطلاع رسانی های لازم می توانند صنعت جهانگردی را مانند صنعت نفت به قطبی ارزنده در اقتصاد کشور تبدیل نماید. در این مقاله کاربرد GIS در راه اندازی سیستم گردشگری الکترونیکی به عنوان راهکاری جهت توسعه صنعت گردشگری در شهر الکترونیکی با تأکید بر جزیره کیش مورد بررسی قرار می گیرد. در این تحقیق ابتدا به معرفی گردشگری الکترونیکی و GIS خواهیم پرداخت سپس به کاربرد GIS در راه اندازی سیستم گردشگری الکترونیکی در شهر الکترونیکی و معرفی و مزایا و توانایی ها چنین سیستمی می پردازیم و درنهایت نتیجه گیری می گردد.

کلیدواژه ها

گردشگری الکترونیکی، سیستم اطلاعات جغرافیا (GIS)، شهر الکترونیکی، جزیره کیش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.