بازتاب زبان محاوره و باورهای عامیانه در سنگ صبور صادق چوبک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: NAHC01_420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه معززی صالح تفرشی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره)، ایران

رویا احمدامرجی

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد یادگار امام خمینی (ره)، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ادبیات عامیانه، بخش قابل توجهی از ادبیات ما را تشکیل می دهد. با بررسی زبان و ادبیات و فرهنگ عامیانه در هر عصری به طرز تلقی و نحوهی دید انسانها تا حدود زیادی می توان پی برد. گویندگان و نویسندگان بنام و بزرگ هر ملتی نه فقط بابهره گیری از زبان ادبی، بلکه گاه با استفاده از زبان محاوره و عامیانه دست به خلق آثار ماندگار میزنند. کاربرد چشمگیر و قابل ملاحظه ی عناصر زبان محاوره و باورهای عامیانه در سنگ صبور صادق چوبک، ما را بر آن داشته است تا این اثر را از نظر شاخصه های زبان عامیانه مورد بررسی قرار دهیم. مقاله ی حاضر، اثر صادق چوبک را به لحاظ کاربرد باورهای عامیانه و عناصرگوناگون زبان محاوره اعم از واژه ها و اصطلاحات عامیانه، کنایات، ضرب المثل ها و تمثیل ها و عامیانه گویی های نحوی با روش توصیفی- تحلیلی، مورد بررسی قرار داده است.

کلیدواژه ها

چوبک، سنگ صبور، زبان محاوره، باور عامیانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.