تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر بر توسعه اطلاعات در شهر الکترونیک با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین برقی

دانشکده مدیریت دانشگاه یزد (کارشناس ارشد مدیریت صنعتی)

حسین منصوری

دانشکده مدیریت دانشگاه یزد (کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی)

چکیده

هدف اصلی این مقاله رتبه بندی و تعیین درجه اهمیت عوامل مؤثر بر توسعه اطلاعات در شهر الکترونیک براساس مدل توسعه اطلاعاتی برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) می باشد. از این رو این عوامل بوسیله مدل UNDP مشخص گردیده و برای رتبه بندی آنها،تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مورد استفاده قرار گرفته است در راستای هدف تحقیق برای تعیین درجه اهمیت عوامل مذکور، پرسشنامه ای طراحی گردیده و نظرات خبرگان جمع آوری شده است. در نهایت نرم افزار Expert Choice2000 برای رتبه بندی عوامل و شاخص ها، بکار گرفته شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که در درجه اول، وجود نهادهای پشتیبانی کننده و مجری برنامۀ راهبردی فناوری اطلاعات نقش بسیار مهمی در توسعه اطلاعات در شهر الکترونیک دارد همچنین یافته ها نشانگر این مطلب است که تدوین چهارچوبهای قانونی مدون و متناسب بویژه در مورد قوانین و تجارت الکترونیک، باید فضای روشنی از اهمیت موضوع و قابلیتهای موجود را به قانونگذاران و مجریان سیاستها ارائه می دهد. در درجه بعدی ارتقا امکانات جهت ایجاد دسترسی آسان به اینترنت به منظور افزایش تعداد کاربران جامعه اطلاعاتی مدنظر است. از دیگر عواملی که در این تحقیق مهم برشمرده شده است آنلاین بودن بخشهای مختلف شهرداری ها می باشد. درجه اهمیت سایر عوامل مدل UNDP نیز در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

شهر الکترونیک، تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مدل توسعه اطلاعاتی برنامه توسعه سازمان ملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.