نقش مهندسی ارزش در حل مسایل طرح انتقال آب سیمین دشت به گرمسار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی ارزش
- کد COI اختصاصی: VECONF03_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 594
نویسندگان
دکترای عمران، دانشگاه صنعتی شریف
کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دکترای عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده
استان سمنان با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی خاص خود، جزء مناطق خشک و کم آب کشور محسوب می گردد که همواره با معضل جدی کمبود آب جهت مصارف شرب، صنعت و کشاورزی مواجه بوده است. تنها رودخانه دایمی این استان، حبله رود می باشد که در دشت گرمسار جریان دارد. این رودخانه تا قبل از پیوستن سرشاخه های تازه بلاغی به آن دارای آبی با کیفیت خوب است، اما از این محل به بعد به علت وجود گنبدهای نمکی و طبقات رسوبی گچ و نمک در بخش های جنوب حوزه آبخیز حبله رود، میزان غلظت املاح آب افزایش می یابد. به علاوه، در این منطقه شاخه های شوری نیز به حبله رود می پیوندد که باعث شور شدن بالای آب و نامطلوب شدن کیفیت آن می گردد. طرح احداث کانال انتقال آب سیمین دشت به گرمسار یکی از طرح هایی بوده که در سالیان اخیر با هدف تامین نیاز شرب و کشاورزی منطقه گرمسار و استفاده حداکثری از منابع محدود آبی استان اجرا و مورد بهره برداری قرار گرفته است. لذا ریسک پذیری بالای مسیر به دلیل شرایط نامساعد توپوگرافی و مورفولوژی و تعامل نامناسب با پدیده های فیزیکی در برخی از بازه ها باعث گردید که پس از پایان عملیات اجرایی و در زمان شروع بهره برداری از طرح، آسیب پذیری و تخریب کانال در برخی قسمت ها عیان گردد. با توجه به مشکلات عدیده مورد نظر و اهمیت تسریع در انتقال آب موردنیاز مقصد، طرح علاج بخشی سامانه انتقال آب سیمین دشت به گرمسار در دستور کار قرار گرفت. در مرحله آجرای این پروژه، پیشنهاد انجام مطالعات مهندسی ارزش طرح مرمت و بازسازی خط انتقال آب سیمین دشت به گرمسار با هدف افزایش کارآیی و کیفیت طرح و کاهش زمان هزینه اجرا مطرح گردید و به موازات عملیات اجرایی فاز نخست پروژه، به انجام رسید. کار تیمی، رویکرد خلاقانه و مشارکت کلیه ذی ربطان پروژه در مطالعات مهندسی ارزش موجب گردید تا نتایج این مطالعات بتواند نقش بسزایی در حل مسایل طرح ایفا نماید.کلیدواژه ها
مهندسی ارزش، متدولوژی ارزش، تحلیل کارکرد، خطوط انتقال آباطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.