اثر آنتی اکسیدانی عصاره بلوط در پایدار سازی روغن آفتابگردان طی شرایط حرارتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره ملی شیمی ونانو شیمی از پژوهش تا توسعه ملی
  • کد COI اختصاصی: MRSS01_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا نوری

محمدحسین اسدپور

چکیده

بلوط غنی از ترکیبات فنلی و توکوفرولی می باشد که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی نیز می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حایز اهمیت هستند. هدفاز این مطالعه بررسی تاثیر روش استخراج التراسوند بر میزان ترکیبات فنلی و توکوفرولی عصاره بلوط برای به دستآوردن بهترین بازده استخراج جهت استفاده بهینه از عصاره بر روی پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان طی شرایط حرارتی می باشد. سپس از این عصاره برای تاثیر عصاره (غلظت 600 و 1200 ppm) در به تاخیر انداختن فساد اکسیداتیو روغن آفتابگردان در شرایط حرارتی به مدت 24 ساعت در دمای 180 درجه سانتی گراد از طریق اندازگیری عدد پراکسید، عدد کربونیل، ترکیات کل قطبی، عدد اسیدی، شاخص پایداری اکسایشی، عدد یدی، همچنین عدد کنژوکه و شاخص رنگی تعیین شد و نمونه ها با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با غلظت 100 ppm مقایسه شد. در اکثر پارامترها عصاره 600 پی پی ام بلوط پایداری مناسب تری نسبت عصاره 1200 پی پی ام بلوط به آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ نشان داد و در تمامی موارد از تیمار شاهد (بدون آنتی اکسیدان) مناسب تر بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد عصاره بلوط دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی می باشد و می تواند در غلظت مناسب، جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ در روغن آفتابگردان شود.

کلیدواژه ها

بلوط، مهار رادیکال آزاد، ترکیبات فنلی، روغن آفتابگردان، پایداری اکسایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.