حذف فلزات سنگین کادمیم و سرب از محیط آبی توسط جذب سطحی بر روی پوست موز اصلاح شده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره ملی شیمی ونانو شیمی از پژوهش تا توسعه ملی
  • کد COI اختصاصی: MRSS01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف ناصرزاده

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی ، دانشگاه RUDN روسیه

حسین صرزاده

پژوهشگر علوم زیستی

چکیده

زمینه و هدف: وجود فلزات سنگین در منابع آب از مشکلات مهم زیست محیطی بسیاری از جوامع است. تاکنون روش های مختلفی برای حذف این فلزات مورد توجه قرار گرفته است که استفاده از جاذب های ارزان قیمت از جمله این روش ها به شمار میرود. هدف از این مطالعه بررسی جلب فلزات سنگین مثل سرب و کادمیم بر روی پوست موز اصلاح شده بعنوان یک جاذب ارزان قیمت می باشد. روش بررسی: پوست موز با محلول های( NaOH 0/4 مول در لیتر) و( 0/4 HNO3 مول در لیتر) و آب مقطر دوبار تقطیر به طور جداگانه اصلاح شد و قدرت جذب سطحی جاذب های تهیه شده با یکدیگر مقایسه شدند . آزمایش های جذب سطحی در غلظت های اولیه متفاوت یون های سرب و کادمیم، pHها و دزهای مختلف جاذب انجام شد. ایزوترمهای جذب یون های فلزی بر روی جاذب های تهیه شده از پوست موز بر اساس آزمون مدل های ایزوترم لانگ میر، فروند لیچ و بت تعیین شدند.یافته ها: بهترین روش اصلاح برای جلب سرب اصلاح با محلول بازی و برای جذب کادمیم اصلاح با محلول اسیدی بود. حداکثر ظرفیت جلب سطحی سرب بر روی پوست موز اصلاح شده در محیط بازی 36 میلی گرم بر گرم و ظرفیت جذب سطحی کادمیم بر روی پوست موز اصلاح شده در محیط اسیدی 16 میلی گرم بر گرم بود. آزمایش ها نشان داد که pH بهینه 6 بود و با کاهش pH ظرفیت جذاب کاهش می یابد. نتیجه گیری: براساس نتایج بدست آمده بهترین مدل ایزوترم جذب مدل فروند لیچ بود. مقایسه پارامترهای مدل های ایزوترم نشان داد که ظرفیت پوست موز اصلاح شده در جذب سرب بیشتر است ولی جذب کادمیم با قدرت بالاتری صورت می گیرد

کلیدواژه ها

جذب سطحی، فلزات سنگین، جاذب های ارزان قیمت، پوست موز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.