بهینه سازی پارامتر های شیمیایی یک حسگر الکتروشیمیایی نانو ساختار جهت اندازه گیری آلاینده آمونیاک در پساب ها و مشتقات پالایشگاهی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 329

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MRSS01_065

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1397

چکیده مقاله:

سابقه وهدف: یون های نیترات وآمونیاک از جمله مهمترین آلاینده های آب های سطحی و زیرزمینی می باشند.[1] که علاوه بر چرخه طبیعی ازت در اثر ورود فاضلاب خام انسانی و صنعتی فاضلاب های کشاورزی مواد زاید شهری و صنعتی، تخریب جنگل ها و مراتع نیز وارد منابع آب شده و می توانند اثرات نامطلوبی بر سلامتی مصرف کنندگان برجای بگذارندآمونیاکNH3 وآمونیوم NH4 اولین محصولات چرخه ی نیتروژن هستند که موادی بسیار سمی برای آبزیان محسوب می شوندو سمیت این دو ماده در دما و pH بالاتر بیشتر میگردد.[2] هدف این مطالعه تحقیقاتی توسعه ی یک سیستم خلاقانه ی الکتروشیمیایی برای تشخیص آلاینده آمونیاک است. استفاده از نانو مواد در توسعه حسگرهای زیستی راه را برای ظهور فناوری انتقال بسیاری از علامت ها به وجود آورد. [3] حسگرهای زیستی نقش چشمگیری در تشخیص و رصد کردن رنج وسیعی از کاربردهای پزشکی بازی میکنند. [4] کنترل میزان آمونیاک در منابع آب یکی از مهمترین آنالیزهای روتین هست که انجام می شود. [5] و هم چنین لزوم ارایه یک روش موثر که به اندازه دقیق بی انجامد وهم چنین از انعطافپذیری بالا برخوردار باشد تا نتایج خوبی در تشخیص ارایه دهد. روش های مختلفی ازجمله فلورانس الیاف نوری، الیاف نوری لومینسانس، پتانسیلیابی، اسپکتروفتومتری و حسگر زیستی فلورومتری، برای تعیین آمونیاک ارایه شده است. [6] اما این روش ها دارای هزینه انجام بالا ،نیاز به کاربر ماهر ، دقت اندازه گیری کم میباشند [7] بنابراین با توجه به اهمیت موضوع نانو حسگر با ساختار گرافیت مغز مداد -3 /Ag Nps / GPEهیدروکسید-2نفتنیک اسید برای اندازهگیری سطح آمونیاک موجود در نمونه آب طراحی و ساخته شد.

نویسندگان

حامد میری دوچقایی

مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی ،دانشکده فنی مهندسی ، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ، کرمانشاه، ایران

آرش باباخانیان

شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ، کرمانشاه، ایران