طراحی و ساخت الکترود چاپ شده صفحه ای کربنی با نانو طلای اورچین و گرافن اکسید جهت اندازه گیری miRNA دخیل در تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره ملی شیمی ونانو شیمی از پژوهش تا توسعه ملی
  • کد COI اختصاصی: MRSS01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1058
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید جعفری

کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران

نوید نصیری زاده

دانشیار، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران

محمد دهقانی

دانشجوی دکتری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران

چکیده

میکرو ریبونوکلییک اسیدها (miRNA)، ریبونوکلییک اسیدهای غیرکدکننده ای هستند که از نظر تکاملی محافظت شده هستند و دارای طولی برابر 18-25 نوکلیوتید می باشند. miRNA ا بیان ژن ها را پس از رونویسی از طریق تجزیهmiRNA یا مهار ترجمه آن ها، کنترل می کنند. این ساختارهای ملکولی در کنترل فرایندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک سلولی شرکت نموده، بسیاری از آن ها می توانند به عنوان انکوژن و یا مهارکننده های توموری عمل نمایند. لذا بروز موتاسیون در این قالب های روخوانی باز می تواند منجر به سرطان شود. شناسایی miRNA و مولکول های هدف آن ها، افق روشنی را برای شناخت مسیرهایی که منجر به سرطان می شوند، فراهم کرده است. از این رو می توان از این ترکیبات به عنوان نشان گرهای زیستی بالقوه در تشخیص، پیش بینی و درمان سرطان استفاده کرد .در این پژوهش، یک الکترود چاپ شده صفحه ای کربنی(SPCE )اصلاح شده با نانو طلای اورچین و گرافن الکتروشیمیایی برای تشخیص miR-29a-3p با استفاده از الکترود SPCE با گرافن اکسید و نانو طلای اورچین که برروی آن پروب های تیول دار شده تثبیت شده اند، طراحی شده است. سیگنال های اکسایش کاهش شناساگر درج شده هماتوکسیلین با استفاده از ولتامتری چرخه ای و ولتامتری پالس تفاضلی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد این الکترود SPCE اصلاح شده با نانو طلای اورچین و گرافن توانایی تشخیص هدف را تا حد تشخیص 5/3 pM دارا بوده و از آن می توان به عنوان الکترود SPCE اصلاح شده با نانو طلای اورچین و گرافن برای تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ استفاده کرد.

کلیدواژه ها

سرطان روده بزرگ، miRNA، تشخیص زورهنگام سرطان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.