ارزیابی کیفیت زندگی شهری در محله کارمندان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زنان،بازآفرینی شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: WOMENURSD01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا صوفی قلعه گلینه

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

لیلا موسوی دارامرودی

استادیار،گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

مساله پژوهش: کیفیت زندگی به عنوان مفهومی برای نشان دادن میزان رضایتمندی فرد از زندگی و به عبارتی معیاری برای تعیین رضایت و عدم رضایت افرادو گروه ها، از ابعاد مختلف زندگی است. کیفیت زندگی شهری یکی از مهمترین حوزه های مطالعات شهری در کشورهای مختلف است. این مهم به دلیل اهمیت روزافزون مطالعات کیفیت زندگی در پایش سیاست های برنامه ریزی شهری و نقش آن به عنوان ابزاری کارآمد در مدیریت و برنامه ریزی شهری است.هدف پژوهش: . هدف این پژوهش بررسی و ارزیابی کیفیت زندگی شهری در محله کارمندان کرمانشاه می باشد.روش تحقیق: . روش تحلیل از نوع توصیفی– تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و پیمایشی با استفاده از پرسشنامه و برای سنجش کیفیت زندگی در منطقه استفاده گردیده است. به منظور تحلیل دادهها و آزمون فرضیات از روش های آماری آزمون T-test تک نمونه ای و تحلیل عاملی و نرمافزار SPSS بهره گرفته شد.کیفیت زندگی شهری معمولا از طریق شاخص های ذهنی حاصل از پیمایش و ارزیابی ادراکات و رضایت شهروندان از زندگی شهری و یا با استفاده از شاخص های عینی اندازه گیری می شود نتایج پژوهش: نتایج این پژوهش نشان می دهد که میزان رضایت شهروندان از کیفیت محیط زندگی خوددر ابعاد فیزیکی درحد مطلوبی قرار ندارد.وفرضیه های تحقیق.1 شهروندان از کیفیت محیط خود رضایت ندارد مورد تایید قرار گرفته است..2 کیفیت زندگی در محله کارمندان از استانداردها پایین تر است هم موردتایید قرار گرفته است. در پایان نیز پیشنهاداتی جهت بهبود وضعیت این منطقه ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، محیط شهری ،شهر کرمانشاه، شاخص های ذهنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.