ارتباط سبک رهبری مربیان با پویایی تیمی بازیکنان مرد لیگ والیبال استان ایلام
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی در والیبال
- کد COI اختصاصی: VOLLEYBALL01_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 403
نویسندگان
کارشناج ارشد تربیت بدنی
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، تعیین ارتباط بین سبک رهبری مربیان با پویایی تیمی بازیکنان مرد لیگ والیبال استانایلام است.روش شناسی: این تحقیق، یک پژوهش توصیفی از نوع زمینه یابی می باشد که به شکل میدانی انجام می شود.جامعه آماری این تحقیق را کلیه بازیکنان مرد لیگ والیبال استان ایلام به تعداد 77 نفر تشکیل می دهند که ازمجموع این تعداد، 70 بازیکن به پرسشنامه های تحقیق پاسخ دادند و نتایج بر حسب 70 پرسشنامه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. برای اندازه گیری سبک رهبری مربیان از پرسشنامه رفتار مربیگریی CBQ مارتین وبارنز (1999) و برای اندازه گیری پویایی تیمی (انسجام گروهی و کارایی مشارکتی) به ترتیب از پرسشنامه انسجامگروهی (GEQ) کارون و همکارانی (1985) و پرسشنامه کارایی مشارکتی (CEQ) فلتز و لیرج (1998)، استفادهگردید. به منظور خلاصه کردن داده ها از آمار توصیفی و برای پیش بینی سهم و نقش متغیر پیش بین بر متغیرملاک از رگرسیون چند متغیره استفاده گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که رفتارهای رهبری ارتباط عمومی، سازماندهی، تقویت و آموزش فنی اقتضایی اشتباه باپویایی تیمی (انسجام گروهی و کارایی مشارکتی) رابطه مثبت و معنادار دارد. همچنین، بین رفتارهای رهبری تنبیهو آموزش تکنیکی تنبیهی با پویایی تیمی، ارتباط منفی و معناداری وجود دارد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق، مربیانی که بیشتر از رفتارهای رهبری تقویت، سازماندهی، آموزشفنی اقتضایی اشتباه و ارتباط عمومی استفاده می کنند، تیم های پویاتری دارند. لذا به مربیان توصیه می شود جهتارتقاء سطح انسجام و کارایی بازیکنان، تقویت، تشویق و سازماندهی را در تیم های خود مورد تاکید قرار دهند.همچنین به فنون ارتباطی مطلوب بر چگونگی تاثیر متقابل مربی- ورزشکار از نظر رفتاری آگاهی یابند.کلیدواژه ها
پویایی تیمی، سبک رهبری، والیبال ، مردانمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.